Ziare, la zi: Cărți noi la Adevărul. Ceva cu Videanu

Dom’le, aud uneori în metrou, dar cât mai poate să plouă? Nu s-o termina, odată și-odată? La fel întrebau unii prin martie: da’ nu se mai termină odată ninsoarea? Și, dacă mă gândesc bine, circa 49,75%  dintre români își puneau aceeași întrebare în decembrie, doar că se refereau la epoca Băsescu.  

Aruncăm împreună o privire prin ziare?

Maestrul Gheorghe Zamfir bate femeile ca un adevărat maistru. Cel puțin așa scriu ziarele (Click, Libertatea, Puterea) care și-au plătit abonamentul la cablu și se pot uita la Happy Hour, moment al zilei când, la o știre copiată, mai primești una gratis, ca la bar. Fiica franțuzoaicei cu care e căsătorit naistul, până când divorțul sau ospiciul îi vor depărți, susține că Zamfir a pus-o pe mămica ei să-și vândă casa pentru a-i plăti datoriile către fisc, apoi a hotărât s-o înșele cu o naistă și să ceară în căsătorie o cântăreață de muzică populară. Iar între timp, a luat-o la poceală pe maman. Despre euro, ce să-i spunem soției înșelate? Vorba lui Tănase: ai nai, dai! Despre trădarea în amor, înțeleg că n-a supărat-o când maestrul cânta într-un trio conjugal, ci doar când a pus de-o orchestră simfonică. Despre poceală, mare lucru nu cred că a fost, Zamfir are mână fină, cât să ducă la buze un nai. Să se gândească un moment ce ieșea dacă se căsătorea cu un percuționist...

Obama de Ferentari, cum este poreclit Vanghelie, s-a hotărât să candideze la Primăria Capitalei, scrie Puterea. El se află în plin proces de rebranding: și-a schimbat Merțanul cu un Duster, are cont pe Twitter și-și va deschide unul și la banca Facebook... Sunt curios cum pronunță Vanghelie ”Yes, we can”. Și dacă, în 2019, se bagă la președinție? Deși, cu actualele tendințe demografice, ar putea ajunge președinte fără alegeri, printr-o simplă revoluție: Jos Regele Cioabă!

România Liberă a învățat de la Evenimentul Zilei cum să-i convingă pe români că viața sub Băsescu e frumoasă. La vita e belea, cum spunea un bugetar care a văzut prețul la carne...Dacă EvZ are sfaturi pentru ”Viața la -25%”, Rl a descoperit, în tabăra de corturi și rulote de pe Valea Cerbului ”Cum să-ți iei vacanță cinci luni pe an”. Un reportaj kilometric, ca un drum până la Diham, despre binefacerile vieții în natură. Ce m-a scârbit? Două lucruri: ei spun că poți trăi la cort cu 3000 de lei pe sezon, deci cu 600 de lei pe lună, că-i viața ieftină în Bușteni. Bun, atâta să aibă salariu autorul articolului și putem să trecem mai departe. Al doilea: de unde până unde concediu cinci luni, că ăia care stau cinci luni acolo sunt, scrie tot Rl, pensionari? Ori s-au gândit la bugetarii care vor sta în cort la iarnă, după ce îi dă Boc afară și le taie Videanu subvenția la căldură, ca să-și piardă apartamentele?

Apropo, Adevărul a descoperit că Videanu lipsește din cărțile care se fac pentru alegerile din PDL. Înclin să-i dau dreptate, fiindcă Adevărul o are pe asta cu cărțile, iar mai nou și cu revistele Rahan. Cât despre ministrul Poltergeist, care are vilă în cimitir, nu-mi pare rău. I-aș sugera o ieșire onorabilă și mai ales profitabilă. În 2004, când a ieșit puțin din PD, s-a ales cu marmura. De ce să nu se dedice un pic afacerilor, cât să ia și sarea, doar așa, să n-o înhațe mogulul rău Voiculescu sau străinii care îi dau târcoale? Cât o să le mai poată ține piept domnul Băsescu?

Din Libertatea aflăm că Ramona Gabor vrea în sudul Franței și nu are cine să o ducă. Astea sunt legile dure ale existenței: toți moșii plini de bani au murit, ori au sărăcit din cauza crizei și nu mai au niciun farmec. Ce probleme are Trăistariu aflăm tot din Libertatea. Mie mi se părea, din fotografia aferentă articolului, că are probleme cu părul, afectat de un străvechi obicei numit chelire. Dar ăsta e semnul geniului, dacă ne gândim la Elton John.  Trăistariu nu se gândește la Elton, ci se plânge că și-a luat teren la Năvodari cu 80.000 de euro ca să-și facă vilă, dar îi lipsește un milion de euro, cât ar costa construcția. Asta e, dacă nu i-a plăcut cimitirul Cioflinceni, unde terenul e aproape gratis pentru cei care lucrează la Primărie, cum ar fi dl. Videanu. Pentru a strânge banii, tânărul Elton (el zice că nu e, dar oricum s-a legalizat, de ce s-o feri?), tânărul spuneam o să cânte muzică populară, așa cum îi cere lumea la nunți. Vezi, dacă se muta în cimitir, avea vad. De la biserica din curtea vilei se ducea direct la nuntă sau la botez, după caz. Merită de privit în Libertatea, o poză și un text despre Andreea Tonciu. Fata zice că Mitea nu o înșeală, chiar dacă mai iese cu alte dame, tot la ea ține. Din păcate, fată dragă, cred că-i este ușor lui Mitea să te ducă de nas. Uite și tu poza din Libertatea și o să-mi dai dreptate: are de ce apuca! Și tot în Libertatea, o oarecare Tivadar amenință: ”Dacă următorul bărbat din viața mea nu mă va satisface, îmi voi schimba orientarea sexuală!”. Nu-i ea de vină, tipul care n-o satisface și-a schimbat-o primul.

În Jurnalul Național, Cătălin Predoiu se laudă că-i va obliga pe magistrați să plătească atunci când greșesc. El ar fi trimis deja un proiect de lege în acest sens către CSM, la avizat. Tare de tot: să aștepți avizul CSM la ceva ce o să-i ardă pe judecători. De la așa ceva doar ăia care pun botul la prosteala cu cearta între Boc și Băsescu mai pot avea așteptări. Eu nu m-aș bucura prea tare nici dacă ar plăti. Cel mai mult i-ar durea dacă i-ar pune să dea înapoi șpaga.

 

Gândul ceartă șoferii care aruncă gunoaie în trafic și întreabă ”Ce face un polițist când primește un chiștoc de țigară în față”? Zice mersi și mai trage două-trei fumuri din chiștoc. Ai idee cât de mult i-au redus salariul? Gândul freacă apa în ceașcă și se miră că nu iese șodou: ce-au făcut pedeliștii când le-a transmis Băsescu planul B, sunt sau nu tensiuni între palate, ce a spus Boureanu despre impozitarea dreptului de autor...Ziariștii care nu s-au prins încă de vrăjeala cu ”diferendul”  pe tema TVA merită impozitați dublu, pentru că prostia se plătește. Poate mârâielile baronilor din teritoriu la adresa miniștrilor să fie reale. Adevărata bătaie pe ciolan se duce în curtea Puterii...

Evenimentul Zilei a publicat interviul semipublicitar cu Oprescu, la rubrica ”Orașul de vis”. Un șuvoi de baliverne, ca o viitură de cuvinte, marca Oprescu. Ce am reținut e numele autoarei: Ana Zidărescu. Dacă fata chiar există, îmi cer scuze, dar prea era tare faza, să ia un interviu despre case, terenuri, construcții și infrastructură cineva pe care îl cheamă Zidărescu... Ca și cum i-ar lua interviu lui Videanu, despre vilă, un tip pe care îl cheamă Popa. Dacă e doar un pseudonim, fiindcă n-au găsit pe cineva să semneze omagiul, atunci au cultură și inspirație, nu glumă.  Ana, aia pusă de Manole în loc de Durostick, la baza mănăstirii...adică în zidărie... Zidărescu, capisci? Asta e mână de artist, regizor, scenarist, ceva de genul ăsta. Bine că nu i-a spus Francesca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel