Ziare, la zi: Can Can nu știe cum erau sarcinile nedorite pe vremea lui Ceaușescu

Știi cum vor simți românii marea în această vară? Își dizolvă niște sare în cadă și se uită la o ilustrată cu stațiunea Neptun-Olimp. Dar știi de ce? Fiindcă a ieșit Traian Băsescu în locul lui Geoană. Așa că mai au încă și Sarea și Poșta, pe care le apără Băsescu de privatizare, altfel îi lăsau mogulii fără sare grunjoasă și vederi.

Băsescu, însă, încearcă să-i lase fără o parte dintre ziare, deci să citim, cât se mai poate:

Evenimentul Zilei continuă să ne demonstreze că se poate trăi bine sub Boc, cu condiția ca românii să asculte sfaturile specialiștilor lui Bobby Păunescu. Evident că nu-i învață nimeni cum să ia pe gratis două hoteluri, dar măcar pot afla ”Cum să-ți reduci factura la iarnă”. Simplu: bagi câteva mii de euro într-o centrală pe bază de pompă termică și dai vreo două mii pe o izolație meseriașă. Pensionarii care nu dau fuga la instalatori, de cum citesc articolul, sunt niște nababi risipitori, care nu vor să spargă  banii cu câte o artistă, la Monte Carlo, ca orice regizor cumpătat, ci pur și simplu, în loc să-i vâre în slipul balerinelor, preferă să-i bage în mapa de vinilin a lui nea Pandele, administratorul de la trei. Totuși, cei de la EvZ fac și anchete. Este, de pildă, atacată cu tot armamentul din dotare o judecătoare din sectorul 1 care a aprobat două asociații într-un bloc din Strada Academiei. Un ghiveci cu firme multe, care nu cred că interesează mai mult de 50 de cititori, respectiv locatarii din bloc. Când mă uit la poza cu blocul, mă lămuresc: e chiar clădirea din fața sediului B1Tv. O avea Bobby un hogeac vis-a- vis de serviciu. Normal că-l interesează cine e administrator la asociația de locatari.

În schimb, Monica Macovei primește spațiu în ziarul mogulului bun pentru a resuscita legea ANI. Sunt de partea ei, cu o condiție: legea să-i oblige pe proprietarii de televiziuni să declare cum au făcut primul milion. Ăla din hoteluri și privatizări dubioase.

Cu riscul de a epuiza tot tabloidul (asta e formatul, altfel, EvZ nu e tabloid, e oficios) vă mai propun un subiect. Când au dreptate, au: RCS/RDS impune o taxă de 5 lei pe abonat, scrie EvZ. Și au servicii execrabile la mine în cartier, aș adăuga eu.

Gândul are ceva tare și în forță. Bine, returul lui CTP, desigur, dar și un articol: România se numără printre victimele amnistiei fiscale din Italia, care în 2009 a reușit să atragă miliarde bune dosite prin toată lumea de către evazioniștii din Peninsulă. Inclusiv vreo 200 de milioane ascunse în România. Fraier Berlusconi, cu amnistia nu faci mare lucru, o propusese și Geoană. Păi cine să mai cotizeze la partid, când se poate înțelege pe față cu Fiscul?

După ce a terminat cu Puterea, Gândul ia la tocat Opoziția: CTP ne aduce aminte ce înseamnă Năstase, omul din spatele lui Ponta (la figurat, Daciana poate să jure!). Înseamnă o petrecere de neam prost a unuia, Truică, șef de cabinet al Arogantului, care înfulecă și se ghiftuiește la Snagov cu guriste aduse din Franța pe 80.000 de euro, în timp ce poporul moare de foame. Liana Ruse îi varsă ciorba-n cap lui Antonescu: ” PNL a devenit comod spre leneş, prost organizat şi inconsistent, pentru că un partid ia chipul liderului său. Acestea rămân discuţii pentru viitorul congres PNL, când dl. Antonescu îşi va lua probabil adio de la politică”. Doar Domnul Dan ne poate salva, asta e limpede. Sper să-l pună, apoi, pe CTP la Interne. Sau, de ce nu , la Sănătate.

Libertatea știe că un om mușcat de un câine nu e o știre, un câine mușcat de om , da. Totuși, merge pe mâna (laba) patrupedului. Un câine a împușcat un om, scrie tabloidul. Unde? În Noua Zeelandă ai răspunde tu, care nu știi să faci vânzări. În fund, răspunde Libertatea. Dacă Rex ar fi atins pușca din greșeală, iar aceasta s-ar fi descărcat în piciorul stăpânului, nu era mare scofală. Fundul bate piciorul, în tabloide, nu invers, ca în viață. În schimb, Viziru s-a căsătorit cu o fostă colegă de bancă, aflăm din același ziar. Nu disperați, fetelor, tot Libertatea ne spune că 1 din 5 oameni căsătoriți au amante.

Adevărul ne arată cum pot declarațiile unui ministru să creeze haos în mediul economic. Se referă la Vlădescu și cota unică, plus celelalte bazaconii declarate în Ziarul Financiar. Pe de altă parte, dragă Grig, nu te ambala prea tare, șeful tău, Dinu, ne-a spus că în orice criză este și o oportunitate. Sper că, profitând de haosul creat de fostul său coleg de partid, și-a mai tras omul o rafinărie. Și Adevărul are anchete. Astăzi a descoperit cum acționează mafia piețelor: pepenii de Dăbuleni sunt, de fapt, aduși din Grecia și Turcia! Nasol. Dar în unele supermarketuri am văzut și faza inversă: nu lua lumea pepeni românești, fiindcă plouă de o lună și sunt întorși, toți cereau pepeni de Grecia. Noroc cu Blaga care-i taxează aspru pe cei din import și îi face astfel mai scumpi. Ha, ha, ha! Asta era poanta, doar nu luați declarațiile cu lupta antievaziune în serios. Oamenii lui Geoană, se jură Rahan, sunt maziliți de Ponta, mai scrie Adevărul. Sunt date patru exemple de șefi de filiale care au pierdut alegerile interne. Să ceară renumărarea voturilor!

Puterea dezvăluie câteva  ”Afaceri de criză. Transelectrica plătește 400 de milioane de lei vechi pentru curățarea buruienilor”. Dacă buruienile ar fi ălea la care mă gândesc eu, cred că pesticidul ar fi gratis, la 40.000 de lei cisterna. Dacă e vorba de niște pir din curte, cred că ar trebui stropit puțin dl. Videanu.

România Liberă ne spune unde se mai fac angajări în țara noastră: la call-center. Ca să vândă ce? Și cui? Probabil cei angajați în aceste centre nu vorbesc, ci ascultă. Doar toată lumea se plânge că în România se ascultă telefoanele. China, mai scrie Rl, face propriile evaluări economice, fiindcă nu mai are încredere în analiștii de pe Wall Street. Până și la evaluările chinezilor stăm prost, cu un rating BB, pentru credite. Acum, ce rating ați vrea, dacă nu BB, de la Băsescu-Boc? Când vom avea o guvernare Ponta Antonescu va fi un rating PA.

Editorialul e semnat de Turturică, himself. Care cere Opoziție constructivă. Vezi că a învățat ceva de la Ion Iliescu până și România Liberă? Alt editorialist, ceva mai anonim, ne explică de ce nu e bună o cotă de impozitare progresivă. Cum de ce, i-aș zice eu? Să nu se chinuie Adamescu să ascundă prea mult, când plătește impozitul.

Cred că Halpert e în vacanță. Așa de slab e Click, că am deschis Can Can-ul. Aici se contiună o poveste din weekend, despre copilul nerecunoscut al Bursucului Dan Petrescu, care acum e o bursucă în toată firea, de 22 de ani. Cei de la Can Can susțin că Dan Petrescu ar fi amenințat-o pe amanta sa cu Ceaușescu, dacă nu-și ține gura. Uite, de aia nu mai putea fata! Păi dacă afla coana Leana de chestia asta, îl punea să mai înfieze vreo doi, pe lângă recunoașterea fetiței. Nu spun că femeia minte, dar faza cu Ceaușescu e trasă de păr, tare de tot..Restul e Can Can.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel