Zi crucială pentru Relu Fenechiu

relu fenechiu
relu fenechiu

Fostul ministru al Tansporturilor Relu Fenechiu va ajunge, luni, în fața instanței. El a fost condamnat la cinci ani cu executare în dosarul "Transformatorul" și a făcut recurs. Libertatea fostului ministru va fi judecată de magistrații Curții Supreme. Relu Fenechiu a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. 

La primul termen al recursului, foştii directori ai SISEE Moldova, inculpați în dosar, Petru Andronache şi Ioan Turbatu, au cerut amânarea procesului pentru a-şi angaja un avocat.

În 12 iulie, Relu Fenechiu și fratele său au primit câte cinci ani de închisoare cu executare. Ioan Turbatu şi Ioan Mărghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată, Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de şapte ani de închisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la firma Europlus SRL Iaşi, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Relu şi Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu şi Mihai Bogdan Damian  au mai fost obligați la plata în solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova. Toţi inculpaţii au făcut recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel