Zi crucială pentru Adrian Năstase

Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis, în 19 decembrie, amânarea sentinței finale în dosarul Zambaccian.  Adrian Năstase urmează să afle sentința în 6 ianuarie.

Fostul premier este acuzat că a primit o mită de 630.000 de euro pentru a o menține pe Irina Jianu în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Stat în Construcții. Anchetatorii îl mai acuză că a primit foloase necuvenite de la fostul consul al României în China, Ioan Păun. Procurorii spun că Dana și Adrian Năstase, din banii primiți de la Irina Jianu, au cumpărat bunuri din China, acuzațiile fiind realizate de către Ioan Păun. Acesta din urmă ar fi primit în schimbul serviciilor sale asigurarea că va fi menținut în funcția de consul, mai arată procurorii.

În 30 martie, Adrian Năstase a fost achitat în acest dosar pentru luare de mită, dar condamnat la 3 ani cu suspendare pentru șantaj. Soția sa, Dana a fost achitată pentru complicitate la luare de mită și șantaj, dar a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ”participație improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel