Zgonea: Nu există om pe faţa pamântului care să poată influenţa un Congres PSD

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări legate de discuţia prin care Viorel Hrebenciuc îi promitea sprijin lui Dan Şova pentru obţinerea şefiei PSD, în detrimentul său, scrie Mediafax.

”Nu există un om pe faţa pamântului care să influenţeze un congres, decât cel care candidează pentru funcţia de preşedinte şi convinge prin discurs, prin emoţie, prin tot ce se întâmplă acolo”, a spus Zgonea.

El a spus că ştie PSD de 20 de ani, că este, probabil, unul dintre cei mai vechi membri de partid în acest moment şi că, în opinia sa, nu există un parlamentar, un preşedinte de organizaţie judeţeană sau un membru din cei 600.000 de membri PSD care să poată influenţa şi să ”pună” un preşedinte al PSD.

”Eu ştiu foarte bine acest mecanism din partid, îl cunosc şi, în afară de poveştile care se transmit în media şi care sunt normale, suntem într-o ţară democratică, ştiu cum se poate alege un preşedinte. Şi nimeni nu poate să convingă cei câteva mii de delegaţi la un congres să voteze cum a stabilit cineva”, a adăugat Zgonea.

Citește și: Valeriu Zgonea, stenograme Hrebenciuc-Șova: Un gest de normalitate în Europa ce a făcut Hrebenciuc 

Valeriu Zgonea a arătat că discuţia despre şefia PSD este o temă de campanie şi a evitat să comenteze atât decizia CExN al PSD de excludere din partid a celor care discută despre succesiune la şefia partidului, cât şi solicitarea de punere a acestei decizii în aplicare.

”Eu nu pot să discut şi să comentez această decizie a domnului Hrebenciuc, mi-a spus că discuţia nu a ajuns în această zonă şi că nu are nicio legătură. Credeţi-mă că ştiu acest partid şi particip de 20 de ani la campania electorală la nivel naţional, am fost şi înaintea alegerii preşedinţilor, a lui Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, şi nu se poate sub nicio formă ca un om într-un partid atât de mare, care are între 32% şi 40% în intenţiile de vot, să poată să influenţeze votul unui Congres”, a spus Zgonea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel