Zgonea: Casa Poporului aparține unei persoane fizice. Se cer daune pentru ultimii ani

Scandal pe imaginea Casei Poporului. Valeriu Zgonea, al treilea om în stat, a făcut o serie de dezvăluiri bombă, invitat la DC News Live.

Imaginea Casei Poporului aparține moştenitorilor arhitectei Anca Petrescu.

"O construcție la care românii au cotizat ani de-a rândul nu aparține statului român, ci unei persoane fizice. Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp. Dacă vrei să faci o fotografie cu Parlamentul României, atunci familia respectivă vă dă în judecată și trebuie să îi dați drepturi. Este vorba de cabinetul de arhitectură al fostei doamnă deputat Anca Petrescu. Sunt chestiuni pe care le-am ridicat în diverse întâlniri și care niciodată nu au avut aderență necesară. Suntem singurul Parlament din Europa și din lume care nu putem să facem produse pentru a le vinde fără acordul persoanei care deține aceste chestiuni", a zis Valeriu Zgonea de la DC News.

Citește și: Valeriu Zgonea, despre "Operațiunea Zidul" de la Parlament

"Acum am fost sesizat de către instituție și ni se cer daune pentru ultimii trei ani. Este o chestiune extrem de delicată și complicată. Am început procesul prin care înregistrăm cadastral această construcție a statului român. Este un proces complicat; cadastrul ne costă foarte multe resurse financiare etc. Eu sunt președintele Camerei Deputaților și am sesizat în ultimii trei ani această chestiune", a mai zis Valeriu Zgonea.

Întrebat de ce nu poate fi construit parcul de la Casa Poporului, Valeriu Zgonea a spus: "În momentul în care vrei să îl faci pe fonduri europene, trebuie să fii propritar. Ca să fii proprietar, trebuie să ai cadastru. Noi nu avem nici intabularea structurii. Ca să ai intabularea, trebuie să negociezi cu cei care sunt reprezentanții legali ai imaginii pentru a-ți putea permite să faci toate procedurile legale, altfel te reclamă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel