Zelensky, primul mesaj după negocierile de la Istanbul: Semnalele sunt pozitive, dar nu vedem niciun motiv să credem - VIDEO

Zelensky, primul mesaj după negocierile de la Istanbul: Semnalele sunt pozitive, dar nu vedem niciun motiv să credem / Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Zelensky, primul mesaj după negocierile de la Istanbul: Semnalele sunt pozitive, dar nu vedem niciun motiv să credem / Foto: Facebook Volodimir Zelensky

Volodimir Zelensky a transmis primul mesaj după negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul.

Semnalele venind din discuţiile ruso-ucrainene de marți din Turcia sunt "pozitive", dar Ucraina nu "intenţionează să-şi relaxeze" eforturile militare, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite Agerpres, citând AFP.

"Putem spune că semnalele pe care le auzim în cadrul negocierilor sunt pozitive, dar nu ne fac să uităm exploziile sau obuzele ruse", a spus el într-un mesaj video postat pe conturile sale de socializare.

Dar "nu vedem niciun motiv să credem cuvintele rostite de diverşii reprezentanţi ai unui stat (Rusia) care continuă să lupte cu intenţia de a ne distruge", a temperat imediat Volodimir Zelenski.

"Situaţia nu a devenit mai uşoară, amploarea provocărilor nu s-a diminuat, armata rusă are încă un potenţial important pentru a continua atacurile împotriva statului nostru", a adăugat el.

În acest context, "nu este de aşteptat ca negocierile (între Kiev şi Moscova) să conducă la ridicarea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse. Această problemă poate fi luată în considerare doar odată ce războiul s-a terminat şi ne-am recuperat ceea ce este al nostru", a avertizat preşedintele ucrainean.

După trei ore de discuţii la Istanbul, şeful delegaţiei ruse şi reprezentant al Kremlinului, Vladimir Medinski, a raportat "discuţii substanţiale" şi a asigurat că propunerile "clare" ale Kievului pentru un acord vor fi "studiate în scurt timp şi prezentate preşedintelui" Vladimir Putin.

Anunţuri întâmpinate, însă, cu circumspecţie de liderii occidentali care spun, de asemenea, că vor să judece Moscova mai degrabă după acţiunile sale decât după aceste cuvinte.

Negocierile de la Istanbul. Rusia anunță că își REDUCE trupele de lângă Kiev și Cernihiv

Discuțiile de ieri au durat aproximativ patru ore, cu pauze ocazionale. Nu este clar dacă discuțiile vor continua pentru a doua zi, relatează Reuters. Ucraina a cerut o încetare a focului fără a compromite teritoriul sau suveranitatea țării, deoarece forțele sale au reușit deja să îi îndepărteze pe soldații ruși de lângă Kiev.

În urma negocierilor, Rusia a decis să reducă „radical” activitatea militară în apropiere de Kiev și Cernihiv pentru a „crește încrederea reciprocă în viitoarele negocieri pentru a conveni și a semna un acord de pace cu Ucraina”, a anunțat viceministrul Apărării de la Moscova la televiziunea de stat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel