Zelenski vrea lansatoare multiple de rachete. Ar putea schimba jocurile împotriva Rusiei în Donbas

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a cerut miniștrilor Apărării din peste 40 de țări lansatoare multiple de rachete.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, că mai multe lansatoare de rachete ar putea schimba jocurile împotriva Rusiei în Donbas.

„Facem apel la toate țările să furnizeze sisteme MLRS, datorită cărora Ucraina va putea să ia inițiativa și să-și elibereze teritoriul”, a spus el, potrivit The Kyiv Independent. Volodimir Zelenski a lansat apelul la o conferință de presă comună cu premierul portughez António Costa, la Kiev.

De asemenea, președintele Ucrainei a adăugat că „acest gen de întâlniri sunt deja un rezultat pozitiv”, exprimându-și din nou speranța pentru „o decizie pozitivă privind furnizarea de lansatoare de rachete”.

Totodată, Volodimir Zelenski a spus că „nu trebuie să ne fie frică” și „trebuie să ne unim”.

„Uniunea este exact ceea ce se teme Rusia. Se teme de o uniune puternică, se teme că Uniunea Europeană și Statele Unite acționează ca un singur organism. Acest lucru este foarte important pentru noi. Avem nevoie de ajutor substanțial”, a mai spus președintele Volodimir Zelenski.

De asemenea, într-un interviu televizat tot sâmbătă, 21 mai, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că armata ucraineană a reuşit deja să provoace pierderi grele armatei ruse. Ucraina i-a „rupt coloana vertebrală” armatei ruse, care „nu se va mai putea pune pe picioare în următorii câţiva ani, a susţinut el, potrivit agenţiei DPA.

Aprecierea preşedintelui ucrainean vine după ce ultimii circa 2.400 de combatanţi ucraineni baricadaţi în combinatul Azovstal din oraşul Mariupol s-au predat trupelor ruse. Aceasta din urmă îşi continuă ofensiva în estul Ucrainei, dar cu progrese minore, iar în zona oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei trupele ruse au fost împinse în retragere în urma unei contraofensive a armatei ucrainene. Din punctul de vedere al Kievului, a mai spus Volodimir Zelenski, o victorie a armatei ucrainene ar însemna împingerea armatei ruse pe aliniamentele anterioare lansării invaziei pe data de 24 februarie, admiţând însă că este un obiectiv greu de îndeplinit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel