Zelenski, vizită surprinzătoare la Erdoğan

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Astăzi, 16 octombrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită de lucru în Turcia, potrivit serviciului de presă al președintelui ucrainean.

Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită în Turcia pentru a se întâlni cu omologul său, Recep Tayyip Erdoğan. Liderii celor două țări vor discuta despre câteva probleme ale relațiilor dintre Ucraina și Turcia, de asemenea  vor semna o serie de documente bilaterale. În comunicat se remarcă faptul că întâlnirea cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a avut loc la Istanbul.

Vă reamintim că săptămâna aceasta, 13 octombrie, guvernul Ucrainei a aprobat semnarea noului acord militar dintre Ucraina și Turcia, document care trebuie semnat de Zelenski și Erdoğan.

Potrivit ministrului Apărării din Ucraina, Andriy Taran, persoana autorizată să semneze acordul, acest lucru va crea o bază legală pentru extinderea și aprofundarea cooperării ucrainene-turcești existente în domeniul apărării și stabilirea cooperării în mai mult de douăzeci de domenii relevante fundamental noi.

„Interacțiunea noastră cu partenerii turci este extrem de dinamică. Doar  în iulie am discutat probleme de lucru la Kiev cu ministrul apărării naționale turcești Hulusi Akar - și aceasta este linia de sosire. Repet, o astfel de interacțiune reflectă natura strategică a relațiilor noastre și angajamentul reciproc față de pace și securitate în regiunea Mării Negre și Mării Azov”, a declarat Taran, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel