Zelenski: Teroarea cu rachete nu va opri lupta noastră pentru libertate!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit președintelui SUA pentru un nou pachet de asistență în lupta cu agresiunea rusă.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulţumit SUA pentru sprijinul acordat şi a declarat că teroarea provocată de rachetele ocupanţilor ruşi nu va putea opri lupta poporului ucrainean pentru libertate. De asemenea, liderul de la Kiev a subliniat că poporul american este alături de ucraineni în această luptă.

"Îi mulţumesc preşedintelui american, Joe Biden, pentru încă un pachet de asistenţă şi pentru sprijinul continuu pentru Ucraina în lupta noastră împotriva agresiunii ruse. Nicio teroare cu rachete nu va opri lupta noastră pentru libertate!" - a scris Zelenski, pe contul său de Twitter.

Preşedintele a subliniat că este important ca poporul american să fie cot la cot cu poporul ucrainean în această luptă. Amintim că preşedintele american, Joe Biden, a anunţat, vineri, alocarea unui nou pachet de ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Kremlinul: Conflictul din Ucraina "se poate încheia mâine"

Conflictul din Ucraina se poate încheia în orice moment dacă Kievul arată voinţă politică, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie TASS.

„În acest caz, am putea specula când se vor termina toate acestea până când vom fi albaștri”, a spus Peskov, comentând remarca președintelui ucrainean Vladimir Zelenski care a afirmat că războiul s-ar putea termina în 2023.

"Zelenski știe când se poate termina totul, se poate încheia mâine dacă Kievul dorește acest lucru”, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Când a comentat comentariile purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, potrivit cărora Ucraina nu trebuie să-și limiteze eforturile de apărare la propriul teritoriu, Peskov a declarată astfel de remarci "încurajează cu siguranță" Kievul să efectueze mai multe atacuri.

"De fapt, astfel de declarații prelungesc această perioadă dificilă și nu facilitează în niciun fel eforturile de a găsi o soluție la această problemă", a adăugat el.

Putin a acuzat Occidentul că exploatează fără rușine Ucraina. "O împinge pe o cale suicidală"

Președintele rus Vladimir Putin a lansat noi acuzații la adresa Occidentului, într-o adresă video la întâlnirea șefilor departamentelor de apărare ale OCS și statele membre CSI, scrie Interfax.

"Timp de câțiva ani, Occidentul și-a sifonat fără rușine și și-a exploatat resursele, a încurajat genocidul și teroarea în Donbas, a transformat de fapt această țară într-o colonie și acum folosește cinic poporul ucrainean ca și carne de tun, ca berbec împotriva Rusiei, continuarea aprovizionării Ucrainei cu arme și muniții, dirijarea mercenarilor, o împinge pe o cale suicidală", a spus el.

Potrivit acestuia, Statele Unite și sateliții săi în relațiile internaționale se bazează pe factorul forță, au distrus arhitectura stabilității strategice care a fost creată de zeci de ani și extind în mod agresiv geografia expansiunii NATO.

"Pentru a limita, a bloca orice modele alternative de dezvoltare, ei recurg la sancțiuni economice și comerciale ilegale, folosesc tehnologiile "revoluțiilor colorate" pentru a înlătura guvernele inacceptabile și a fomenta conflicte militare, iar prin provocările lor directe cresc gradul de tensiune și confruntare în diferite regiuni ale lumii", a continuat el, subliniind că consecințele unor astfel de acțiuni pot fi observate astăzi în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel