Zelenski: Situaţia din Borodianka e mult mai înfricoşătoare decât cea din Bucea

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că situaţia din oraşul Borodianka este „mult mai înfricoşătoare” decât cea din Bucea.

Cel puţin 26 de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile a două case până în acest moment, potrivit procurorului general al Ucrainei, Iryna Venediktova.

„Este mult mai înfricoşător acolo. Mai multe victime ale invadatorilor ruşi”, a spus Volodimir Zelenski. Preşedintele ucrainean susține că atrocităţi similare au fost văzute şi în Mariupol.

„Ce se va întâmpla când lumea va afla tot adevărul despre ce a făcut armata rusă în Mariupol? Acolo, pe aproape fiecare stradă, este ceea ce lumea a văzut în Bucea şi în alte oraşe din regiunea Kiev după retragerea trupelor ruseşti. Aceeaşi cruzime. Aceleaşi crime îngrozitoare”, a spus el.

Zelenski a declarat că fiecare crimă din Ucraina va fi investigată şi fiecare jefuitor, violator şi criminal va fi găsit.

Şeful Pentagonului: Putin a renunţat la planul să cucerească Kievul

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că este de părere că preşedintele rus Vladimir Putin a renunţat la cucerirea Kievului, după ce forţele sale au fost înfrânte de armata ucraineană.

Lloyd Austin crede că Putin se concentrează acum asupra sudului și estului Ucrainei.

„Putin a crezut că ar putea foarte rapid să cucerească Ucraina, să captureze foarte rapid această capitală. El s-a înşelat. Cred că Putin a renunţat la eforturile sale de a cuceri capitala şi se concentrează acum asupra sudului şi estului ţării”, a declarat Lloyd Austin în cadrul unei audieri în Senatului american, notează Mediafax.

Peste 9.000 de ucraineni au intrat joi în România, în creștere cu 3% față de ziua anterioară

Peste 9.000 de cetățeni ucraineni au intrat joi în România, în creștere cu 3% față de ziua anterioară, a anunțat Poliția de frontieră.

Joi, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 67.279 de persoane, dintre care 9.165 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 3 % faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.981 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 6,3%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.218 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 16 %.

De la declanşarea războiului din Ucraina până joi, la nivel naţional, au intrat în România 650.441 cetăţeni ucraineni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel