Zelenski o invită pe Marine Le Pen să admită că "s-a înşelat"

Provocare pentru Le Pen
Provocare pentru Le Pen

Volodimir Zelenski a lansat o provocare pentru Marine Le Pen.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat-o pe Marine Le Pen, candidată în alegerile prezidenţiale franceze acuzată de apropiere de Rusia, să admită că "s-a înşelat" şi a adăugat că nu vrea să "piardă" relaţiile sale cu preşedintele francez Emmanuel Macron, şi el candidat. "Dacă doamna candidat înţelege că s-a înşelat, (...) relaţia noastră s-ar putea schimba", a declarat la BFMTV preşedintele ucrainean într-un interviu la distanţă, din Kiev. Însă, a adăugat şeful statului ucrainean, "eu nu sunt convins că am dreptul, astăzi, să influenţez ceea ce se întâmplă la voi".

Marine Le Pen şi Emmanuel Macron, candidaţi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care va avea loc duminică, urmează să se confrunte miercuri seară într-o dezbatere televizată. "Vreau să spun că, în mod evident, am relaţii (bune) cu Emmanuel Macron şi nu aş vrea să le pierd", a mai spus Zelenski. Lui Marine Le Pen i-a fost interzisă intrarea în Ucraina, în ianuarie 2017, după ce a apărat anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, în 2014, anexare considerată ilegală de comunitatea internaţională.

Candidata partidului Rassemblement National (RN, Adunarea Naţională) a condamnat invadarea Ucrainei de către Moscova, însă a pledat din nou, miercurea trecută, pentru o "apropiere strategică între NATO şi Rusia", după ce se va încheia războiul. Candidata de extremă dreapta a fost, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2017, primită de Vladimir Putin, iar partidul său continuă să plătească un împrumut de 9 milioane de euro către un creditor legat de foşti militari ruşi.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile din 2017 cu 66,1% din voturi, tot împotriva lui Le Pen, dar cursa este acum mult mai strânsă. Macron a pierdut voturi din cauza criticilor privind gestionarea crizei COVID și a politicilor economice. Avansul președintelui francez Emmanuel Macron în sondajele privind intenție de vot în turul doi de scrutin a continuat să se mărească marți. Trei sondaje îl plasează la cel mai ridicat nivel de dinaintea primului tur. Alegerile vor avea loc duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel