Zelenski: Mai multă UNITATE decât în ultimii 30 de ani. Tentativă de asasinat, dejucată

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Președintele Zelenski a lăudat unitatea de care dă dovadă poporul ucrainean. 

Am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani, a spus, miercuri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în ultimul său mesaj transmis națiunii. După bombardarea turnului Babyn Yar el a spus că evreii au fost uciși de naziști „a doua oară”, scrie Mediafax. 

„Multă sănătate, țară unită! A nu a spus din greșeală „unită". A început a șaptea zi a acestui război teribil. Un război pe care îl simțim la fel. În acest timp, am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani”, și-a început Zelenski mesajul său.

El a spus că la început toți au fost speriați, apoi au simțit multă durere.

„Iar acum nu ne mai pasă decât de victorie, de adevăr, de pace. Decât de liniștea pe care vrem să o obținem. Decât de viețile oamenilor noștri pentru care ne făceam griji. Decât de Ucraina. În acest timp, am devenit cu adevărat unul. Ne-am iertat mult unii pe alții. Am început să ne iubim unul pe celălalt. Ne-am ajutat reciproc. Ne-am făcut griji unul pentru celălalt”, a mai sppus președintele.

Oricine ar fi putut muri bombardat

El a vorbit și de atacul de marți dimineața, din Piața Libertății: „eram toți locuitorii din Harkov”. Apoi a vorbit despre bombardamentul din Kiev, unde au murit oameni nevinovați. Zelenski spune că fiecare putea fi unul dintre cei care și-au pierdut viața acolo.

„Noaptea trecută am fost cu toții bombardați în Kiev. Și am murit cu toții în Bayin Yar, din cauza unei rachete. (...) Babyn Yar este o parte specială a Kievului, o parte specială a Europei, un loc de rugăciune, un loc de comemorare pentru sute de mii de oameni uciși de naziști., locul pentru cimitirele vechi din Kyev. Cine ar trebui să fii tu ca să-l faci țintă pentru rachete? Ați ucis victimele Holocaustului pentru a doua oară. În perioada sovietică, pe oasele de acolo a fost construit un centru de televiziune și, de asemenea, un complex sportiv”, spune președintele ucrainena.

El afirmă că totul s-a întâmplat „pentru a șterge o istorie adevărată a Babyn Yar”.

„De ce a fost bombardat? Acest lucru este mai presus de umanitate. Un astfel de atac cu rachete arată că pentru mulți oameni din Rusia, Kievul nostru este complet străin. Ei nu știu nimic despre capitala noastră, despre istoria noastră, dar au ordin să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara, să ne șteargă pe toți. În prima zi a războiului, a fost bombardat cu brutalitate orașul Uman, unde sute de mii de evrei veneau în fiecare an să se roage. Apoi, Babyn Yar, unde sute de mii de evrei au fost executați. Mă adresez acum tuturor evreilor din lume: nu vedeți ce se întâmplă? Este foarte important ca milioane de evrei din întreaga lume să nu rămână tăcuți în acest moment. Nazismul se naște în tăcere. Deci, strigați despre uciderea civililor, strigați despre uciderea ucrainenilor. Noaptea trecută și în această seară au continuat să ne bombardeze orașele. Bombe, rachete, artilerie, mitraliere, vizând oameni pașnici. Din nou. țintește zone rezidențiale”, mai spuen Zelenski.

Volodimir Zelenski vorbește despre invincibilitatea Ucrainei: „Orice visează ei acolo, să fie blestemați! Pentru că Dumnezeu este cu noi”.

Tentativă de asasinat a președintelui, dejucată

Oficialii ucraineni susțin că au dejucat o tentativă de asasinat împotriva președintelui Volodimir Zelenski, scrie Mediafax. 

Oficialii ucraineni au declarat că o unitate a forțelor speciale cecene, cunoscută sub numele de „Kadîroviți”, a fost implicată într-un plan de asasinare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Sky News. Planul a fost dejucat.

Șeful securității ucrainene, Oleksiy Danilo, a declarat: „Suntem conștienți de operațiunea specială care pe care urma să o pună în aplicare Kadîroviți pentru a-l elimina pe președintele nostru”.

Danilo a mai spus că Ucraina a fost informată despre complot de către membrii ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel