Zelenski: Întregul proiect european este obiectivul Rusiei

Sursă foto: Captură Facebook
Sursă foto: Captură Facebook

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat în mesajul său zilnic că ţinta Rusiei este ''întregul proiect european'', subliniind totodată că sarcina coaliţiei anti-război este de a pune capăt acum acestui război, relatează EFE duminică.

Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse, a declarat Zelenski în mesajul său video zilnic de pe canalul său Telegram şi relatat de agenţia Unian.

De asemenea, el a precizat că sarcina coaliţiei anti-război este 'foarte clară': să pună capăt războiului iniţiat de Rusia. Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est', a adăugat Zelenski.

Tocmai din acest motiv, a subliniat preşedintele ucrainean, susţinerea dorinţei de pace a Ucrainei nu este doar o datorie morală a tuturor statelor democratice, a tuturor forţelor din Europa.

Este de fapt o strategie de apărare pentru orice stat civilizat. Puneţi presiune maximă asupra Rusiei pentru a restabili pacea şi securitatea cât mai curând posibil, pentru a readuce puterea în cadrul dreptului internaţional cât mai curând posibil şi pentru a evita o catastrofă prin utilizarea legii forţei, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor, a spus el, scrie Agerpres.

Citește și - Stoltenberg: NATO plănuieşte o prezenţă militară permanentă la frontieră

Comandanţii militari ai NATO elaborează planuri de desfăşurare a unei forţe militare permanente de amploare pe flancul estic al alianţei, care ar fi capabilă să înfrunte o armată invadatoare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru Sunday Telegraph - transmit DPA şi Reuters. 

Jens Stoltenberg a declarat pentru ziarul britanic că alianţa se află în mijlocul unei transformări foarte fundamentale care va reflecta consecinţele pe termen lung ale acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin. Indiferent când, cum, războiul din Ucraina se termină, războiul a avut deja consecinţe pe termen lung pentru securitatea noastră, a declarat şeful NATO pentru ziarul duminical. Vezi continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel