Zelenski îl sfidează pe Putin: Ucrainenii și rușii nu sunt un singur popor. Drapelul ucrainean nu stă arborat pe clădirea Dumei de Stat

Zelenski îi răspunde lui Putin: Ucrainenii și rușii nu sunt un singur popor   /   Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski
Zelenski îi răspunde lui Putin: Ucrainenii și rușii nu sunt un singur popor / Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski

Președintele Ucrainei îi răspunde lui Vladimir Putin, după ce acesta a zis că „ucrainenii și rușii sunt același popor“.

Aflat la cea de-a 18-a conferință anuală cu publicul, președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre tensiunile dintre Ucraina și Rusia, subliniind că ucrainenii și rușii sunt un singur popor.

„Nu cred că poporul ucrainean este neprietenos. Cred că, în general, ucrainenii și rușii sunt un singur popor", a spus Vladimir Putin, precizând, însă, că „actuala conducere a Ucrainei este în mod clar neprietenoasă cu Rusia”.

„Unii oameni sunt trimiși în închisoare, unii sunt puși sub arest la domiciliu, iar alții sunt uciși în stradă", a declarat președintele rus, într-o posibilă referire la deputatul ucrainean Viktor Medvedchuk, apropiatul de regimul de la Kremlin, care este în prezent arestat la domiciliu în Ucraina pe baza acuzațiilor de trădare.

„Nu aș dori să exclud o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar trebuie să ne dăm seama dacă avem ceva de discutat", a completat Putin răspunsul la întrebarea referitoare la relația dintre Rusia și Ucraina (citește mai mult AICI).

Zelenski îi răspunde lui Putin

 

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Interfax-Ucraina, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat : ”Cu siguranță nu suntem un singur popor... Dacă ucrainenii și rușii ar fi un singur popor, atunci, cu toată probabilitatea, grivna ar fi moneda națională în Moscova, iar drapelul ucrainean național galben-albastru ar fi fost arborat pe clădirea  Dumei de Stat”.

Ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a declarat că ucrainenii și rușii sunt două popoare diferite și a subliniat că cele două popoare ar fi putut trăi într-un spirit de bună vecinătate dacă președintele rus, Vladimir Putin, nu ar fi declanșat un război și nu ar fi ocupat o parte din Ucraina, scrie Rador.

Potrivit agenției RBC, ministrul de externe al Ucrainei a reacționat astfel la declarația lui Putin potrivit căreia „rușii și ucrainenii sunt un singur popor”. „Ucrainenii și rușii sunt două popoare diferite. Am fi putut trăi în spiritul unei bune vecinătăți, dar, în 2014, Federația Rusă a atacat Ucraina, a ucis mii de oameni și ne-a luat o bucată de teritoriu.

Vladimir Putin, care a declanșat agresiunea, poartă întreaga responsabilitate pentru ruptura dintre ucraineni și ruși” - a scris Kuleba pe contul său de Twitter, notează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel