Zelenski îi dă replica lui Lavrov: „Doar cei care nu cunosc istorie ar putea decide să atace Ucraina”

Sursa foto: Facebook, Volodimir Zelenski
Sursa foto: Facebook, Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski, despre declaraţiile lui Serghei Lavrov: "Doar cei care nu cunosc istoria ar putea decide să atace Ucraina".

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că doar cei care nu cunosc istoria ar putea decide să invadeze Ucraina.

"Numai cei care nu cunosc deloc adevărul istoriei şi nu simt deloc sensul acestuia ar putea decide să atace Ucraina. După tot ce a traversat poporul nostru, după tot ce am învăţat de-a lungul unui secol, ucrainenii nu vor renunţa niciodată la independenţă" - a afirmat Zelenski, într-un mesaj video difuzat duminică seară. Liderul de la Kiev a mai adăugat că cea mai importantă sarcină naţională este menţinerea unităţii şi efortul pentru a învinge Rusia.

RBC notează că, cel mai probabil, Zelenski a atins subiectul istoriei ca răspuns la o declaraţie recentă a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care a anunţat că Moscova intenţionează să ajute poporul ucrainean să se elibereze de "regimul absolut antipopular şi antiistoric".

 

SUA promite mai mult sprijin militar Ucrainei. Zelenski: Armele puternice vor accelera victoria Ucrainei

SUA promite că va trimite mai mult sprijin militar Ucrainei. Preşedintele Volodimir Zelenski apreciază că astfel victoria Ucrainei va fi accelerată. 

Statele Unite au promis mai mult sprijin militar Ucrainei, inclusiv drone, şi urmează să decidă dacă trimit ţării avioane de luptă. Luptele continuă în est, iar războiul este pe cale să intre în a şasea lună. Moscova şi Kievul au semnat vineri un acord de referinţă pentru a debloca exporturile de cereale din porturile Mării Negre. Cu toate acestea, reprezentanţii au refuzat să stea la aceeaşi masă şi au evitat să dea mâna la ceremonia de la Istanbul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit omologului său american, Joe Biden, pentru noul pachet de asistenţă militară şi a asigurat că armele puternice vor salva vieţile soldaţilor Ucrainei şi vor accelera eliberarea teritoriului ucrainean de sub ocupaţia invadatorilor ruşi.

"Mulţumesc preşedintelui american, Joe Biden, pentru un nou pachet de asistenţă în domeniul apărării, alocat Ucrainei. Armele puternice, de o importanţă crucială, vor salva vieţile soldaţilor noştri şi vor grăbi eliberarea pământului nostru de sub ocupaţia agresorului rus. Apreciez prietenia strategică dintre popoarele noastre. Împreună, spre victorie!" - a scris Zelenski pe Twitter.

Ukrinform aminteşte că Administraţia Prezidenţială de la Washington a anunţat alocarea unui nou pachet de asistenţă pentru apărare Ucrainei, în valoare de până la 175 de milioane de dolari, care va include furnizarea de arme forţelor armate şi instruirea militarilor ucraineni, scrie Rador.

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a admis că aşa-numitul plan de schimb circular pentru livrarea indirectă de arme Ucrainei nu funcţionează aşa cum se intenţiona, transmite Agerpres, citând dpa. Aceasta a respins totuşi criticile dure ale guvernului polonez, care a acuzat recent Germania de încălcarea cuvântului şi înşelarea aşteptărilor în ce priveşte planurile referitoare la tancuri.

"Într-o situaţie ca aceasta, nimeni nu îşi înşeală vecinul european", a spus politiciana ecologistă vineri seara, în cadrul unui eveniment de întrebări şi răspunsuri organizat de cotidianul de mare tiraj Bild.

"Situaţia este nesatisfăcătoare pentru ambele părţi, dar, în război, nu ştii întotdeauna imediat care este calea perfectă", a comentat ea.

Schimbul circular - prin care Polonia trimite tancuri din epoca sovietică Ucrainei, iar Germania sau alţi aliaţi furnizează echipamente mai noi - a fost iniţiat pentru că părea să fie "cea mai bună şi mai rapidă cale la acel moment", a adăugat Annalena Baerbock.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel