Zelenski îi cheamă pe oligarhii fugari înapoi în țară: Să se întoarcă în 24 de ore. Moment important

Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski îi cheamă pe oligarhii care au fugit din Ucraina înapoi în țară.

Volodimir Zelenski le-a mai cerut oamenilor de afaceri și politicienilor care au părăsit Ucraina să se întoarcă în șară în următoarele 24 de ore, deoarece acesta este „un moment important de unitate”. ( Vezi aici lista oligarhilor care au fugit din Ucraina cu zboruri charter)

„M-aș concentra pe managementul țării noastre, pe oamenii care astăzi, unii dintre ei, sunt în străinătate, deputați ai unor partide, nici nu vreau să le spun numele, înțelegeți cu toții ce fel de oameni sunt. Mi se pare că aceasta este o provocare serioasă, cred că ar trebui să le dăm un semnal - unul corect, în primul rând, de la Rada Supremă, de la vorbitori, de la stat, și în numele meu aș dori să le cerem să se întoarcă în țară în 24 de ore.”, a spus Zelenski.

El a subliniat că acesta este un moment important, „momentul unității țării noastre”. Luni, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC) al Ucrainei,  Alexei Danilov, a declarat că în prezent 23 de deputați se află în afara Ucrainei.

Unde se află familia lui Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că familia sa se află în Ucraina și că nu o vor părăsi țara în acest moment.

"Familia mea este mereu cu mine, mereu cu Ucraina. Eu sunt președintele, soția mea nu este doar o soție, ea este prima doamnă. Și trebuie să arate prin exemplu cum ar trebui să se comporte familiile... Acest lucru este foarte important pentru ţară şi societate", a spus Zelenski, răspunzând luni la întrebarea jurnaliştilor despre plecarea din Ucraina a membrilor familiei oamenilor de afaceri şi politicienilor, scrie Interfax.

Zelenski a adăugat că numai pe 13 februarie au decolat 30 de avioane din Ucraina.

"Cred că în Ucraina rămân oameni de încredere. Cetăţenii Ucrainei rămân şi vreau să le mulţumesc tuturor.", a spus preşedintele.

Zelenski le-a cerut ucrainienilor ca miercuri, 16 februarie 2022, să arboreze steagul național și să fredoneze imnul. 16 februarie este ziua în care se crede că Vladimir Putin ar putea lansa atacul asupra Ucrainei. 16 februarie 2022 devine sărbătoare legală. Va fi ziua unității, spune președintele Ucrainei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel