Zelenski îl acuză pe Macron că joacă la două capete. Parisul ar fi cerut concesii privind suveranitatea Ucrainei

Sursa foto: captură video YouTube "The Sun"
Sursa foto: captură video YouTube "The Sun"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut Ucrainei să facă concesii privind suveranitatea sa pentru a-l ajuta pe liderul rus Vladimir Putin să salveze aparenţele, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Într-un interviu acordat postului italian de televiziune RAI Zelenski a fost întrebat despre comentariile lui Macron de luni, în care a avertizat că Europa trebuie să evite să-l umilească pe Putin.

"Vrem ca armata rusă să plece de pe teritoriul nostru - nu suntem pe teritoriul rusesc. Nu îl vom ajuta pe Putin să salveze aparenţele plătind cu teritoriul nostru. Asta ar fi nedrept", a spus Volodimir Zelenski adăugând că Ucraina nu va recunoaşte niciodată anexarea Crimeii de către Rusia.

Macron căuta "în zadar" "o cale de ieşire pentru Rusia", a spus Zelenski. Paluatul Elysée a respins acuzaţiile lui Zelenski.

"Preşedintele Republicii nu a discutat niciodată nimic cu Vladimir Putin fără acordul preşedintelui Zelenski şi nu i-a cerut niciodată preşedintelui Zelenski vreo concesie. El a spus întotdeauna că depinde de ucraineni să decidă termenii negocierilor lor cu ruşii", a declarat vineri un oficial al palatului Elysée, citat de Politico, notează Mediafax.

Zelenski e „dispus să discute“ cu Putin, dar nu acceptă „ultimatumuri“ sau „vreo ieșire pentru Rusia“

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, este dispus să discute cu Vladimir Putin, dar nu acceptă ultimatumuri sau vreo „ieșire pentru Rusia“.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat dispus să discute cu omologul său rus Vladimir Putin, dar fără ultimatumuri, şi respinge orice acord care să salveze faţa acestuia sau să ofere o ieşire pentru Rusia din situaţia în care aceasta a intrat prin agresiunea împotriva Ucrainei, conform unor extrase dintr-un interviu acordat de Zelenski postului italian RAI, relatează joi agenţia EFE.

Ucrainenii trebuie să câştige războiul cu Rusia pentru că nu au dreptul să-l piardă după zecile de mii de morţi în urma invaziei ruse, a indicat Zelenski. Pentru noi, victoria înseamnă să ne recuperăm lucrurile, pentru ei înseamnă să fure ceva. Nu suntem pe picior de egalitate, Rusia este mai puternică, dar omenirea este alături de noi şi simţim că, puţin câte puţin, noi câştigăm, consideră preşedintele ucrainean.

Aşadar, a continuat el, armata rusă trebuie să plece cât mai repede din Ucraina şi să răspundă pentru ce a făcut. Ştiu că Putin dorea un rezultat, dar nu l-a obţinut. Să ni se propună ceva pentru a salva faţa preşedintelui rus nu este corect. Ucraina nu va salva faţa cuiva plătind cu propriile sale teritorii, a spus Zelenski, care a respins ideea că s-ar putea căuta o ieşire pentru Rusia sau că Ucraina ar putea recunoaşte independenţa Crimeii.

Cât despre negocierile cu Rusia, el a susţinut că acestea sunt dificile pentru că în fiecare zi ruşii ocupă localităţi, mulţi oameni şi-au părăsit casele, au fost asasinaţi de ruşi şi cetăţenii ucraineni suferă torturi şi asasinate, ceea ce complică mult lucrurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel