Zelenski, cuvinte de laudă la adresa lui Biden, după ce l-a acuzat pe Putin de genocid

Facebook The White House
Facebook The White House

Volodimir Zelenksi, preşedintele Ucrainei, i-a mulţumit lui Joe Biden, după ce preşedintele SUA l-a acuzat de genocid pe Vladimir Putin. 

"A numi lucrurile pe nume este esenţial pentru a ţine piept răului. Suntem recunoscători pentru asistenţa americană oferită până acum şi avem nevoie urgentă de mai multe arme grele pentru a preveni alte atrocităţi ruseşti" a scris Zelenski, potrivit CNN.

Biden a folosit pentru prima dată acest cuvânt în timpul unui discurs în statul Iowa.

"Bugetul familiei dumneavoastră, capacitatea voastră de a vă umple rezervorul, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război şi comite un genocid la o jumătate de lume distanţă", a spus preşedintele SUA.

Biden şi-a reiterat apoi declaraţia mai târziu, spunând reporterilor că "a devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să elimine chiar şi ideea de a fi ucrainean".

Zelenski a acuzat Rusia de comiterea unui genocid săptămâna trecută, după ce un număr semnificativ de cadavre de civili au fost descoperite la Bucea în urma retragerii trupelor ruseşti.

"Într-adevăr. Acesta este un genocid", a declarat Zelenski într-un interviu pentru emisiunea "Face the Nation" de la CBS News din 3 aprilie.

Alţi lideri mondiali, cum ar fi Boris Johnson şi Andrzej Duda, au folosit, de asemenea, termenul "genocid" pentru a descrie acţiunile Rusiei în Ucraina, scrie Mediafax.

Zelenski ironizează afirmaţiile lui Putin, care a declarat că războiul merge conform planului

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia îşi va atinge toate obiectivele 'nobile' şi va continua 'în mod ritmic şi calm' operaţiunea specială începută. În cea mai recentă actualizare, pe 25 martie, Moscova a informat că 1.351 de soldaţi au fost ucişi de la începutul campaniei.  Ucraina susţine că numărul real este mai aproape de 20.000.

'În Rusia s-a spus încă o dată că aşa-numita lor 'operaţiune specială' se presupune că merge conform planului. Dar, să fiu sincer, nimeni în lume nu înţelege cum chiar s-ar putea realiza un astfel de plan', a declarat preşedintele Zelenski într-o înregistrare video.

'Cum s-ar putea concretiza un plan ce prevede moartea a zeci de mii de soldaţi proprii în puţin mai mult de o lună de război? Cine ar putea aproba un astfel de plan?' Volodimir Zelenski a întrebat câţi soldaţi ruşi morţi ar fi acceptabili pentru Putin, oferind un interval de la zeci de mii la sute de mii. Rusia a pierdut mai mulţi oameni în 48 de zile de la începutul războiului decât în cei zece ani ai războiului din Afganistan (1979 - 1989), a adăugat şeful statului ucrainean.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel