Zelenski: "Cu cât sunt mai puternice armele pe care le primim, cu atât mai repede ne putem elibera poporul". Ce a răspuns Macron

Zelenski: "Cu cât sunt mai puternice armele pe care le primim, cu atât mai repede ne putem elibera poporul". Ce a răspuns Macron / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski: "Cu cât sunt mai puternice armele pe care le primim, cu atât mai repede ne putem elibera poporul". Ce a răspuns Macron / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a cerut mai multe arme Occidentului. Vezi în articol ce i-a răspuns Emmanuel Macron.

Volodimir Zelenski a că cât Ucraina va primi mai multe arme din Occident cu atât va reuşi să-şi elibereze mai repede teritoriile ocupate de ruși, transmite Agerpres, citând Reuters. Preşedintele ucrainean a mai spus că invazia Rusiei asupra Ucrainei echivalează cu o agresiune împotriva întregii Europe.

El a făcut această declaraţie la o conferinţă de presă comună la Kiev cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu preşedintele român Klaus Iohannis. Volodimir Zelenski a mai subliniat că a discutat cu cei patru lideri despre noi sancţiuni împotriva Rusiei şi despre reconstrucţia Ucrainei post-război.

Zelenski: Fiecare zi de întârziere sau o amânare a deciziilor este o ocazie pentru armata rusă să ucidă ucraineni 



Ucraina este recunoscătoare pentru livrările de arme deja efectuate pentru a o ajuta să respingă agresiunea rusă, dar aşteaptă să primească mai mult armament greu, inclusiv lansatoare de rachete multiple şi sisteme de apărare anti-rachetă, a insistat preşedintele ucrainean.

Fiecare zi de întârziere sau o amânare a deciziilor este o ocazie pentru armata rusă să ucidă ucraineni sau să ne distrugă oraşele. Există o corelaţie directă: cu cât sunt mai puternice armele pe care le primim, cu atât mai repede ne putem elibera poporul, pământul nostru, a argumentat Zelenski.

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei este o agresiune împotriva întregii Europe, împotriva întregii Europe unite, împotriva fiecăruia dintre noi, împotriva valorilor noastre, a susţinut el.

Emmanuel Macron a anunţat că Franţa va furniza Ucrainei încă şase obuziere autopropulsate Caesar



La aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că Franţa va furniza Ucrainei încă şase obuziere autopropulsate Caesar, în plus faţă de cele 12 deja expediate armatei ucrainene şi care sunt deja folosite de aceasta împotriva trupelor ruse.

La rândul său, cancelarul Olaf Scholz a promis că Germania va ajuta militar Ucraina atât timp cât aceasta va avea nevoie. Berlinul anunţase cu o zi în urmă că va oferi Ucrainei trei lansatoare multiple de rachete MARS II.

Rusia, amenințări la adresa Occidentului. Spun că Europa "va dispărea" într-o apocalipsă nucleară, dacă va da rachete Ucrainei

În plus, Rusia amenință că Europa "va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul va livra rachete Ucrainei, scrie Daily Mail. Mesajul a fost lansat de Viacheslav Volodin, șeful Dumei de Stat, care a atacat după ce fostul ministru de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski a spus că aliații occidentali ar putea trimite mai multe arme Kievului pentru a se apăra de invadatorii ruși. În plus, Sikorski a susținut că Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de la Budapesta privind asigurările de securitate din 1994, care justifică livrarea occidentală de arme nucleare.

Sikorski a spus, pentru postul de televiziune ucrainean Espreso TV, că armele i-ar "oferi Ucrainei oportunitatea de a își apăra independența”, în contextul în care Ucraina a renunțat la toate armele sale nucleare de la căderea Uniunii Sovietice prin Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare.

Viacheslav Volodin s-a arătat revoltat și a comentat declarațiile lui Radoslaw Sikorski.

„Cu asemenea reprezentanți, europenii vor avea probleme mult mai serioase decât acelea pe care le-au avut în ultima vreme: refugiați, inflație record, criză energetică.”, a spus acesta.

„Sikorski provoacă un conflict nuclear în centrul Europei. Nu se gândește nici la viitorul Ucrainei, nici la viitorul Poloniei. În cazul în care sugestiile sale vor fi îndeplinite, aceste țări vor înceta să existe, precum și Europa,” a spus Volodin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel