Zelenski cere Occidentului „să se grăbească” cu sprijinul militar pentru Ucraina: Nu există alternativă. Goliat va cădea anul acesta

Președintele Ucrainei le-a spus liderilor mondiali de la München „să se grăbească” înainte ca Putin să obțină avantaj militar.

Occidentul trebuie să grăbească sprijinul pentru Ucraina, deoarece Vladimir Putin va câștiga un avantaj militar dacă livrările de arme în curând, a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj video adresat liderilor mondiali de la conferința de securitate la München, conform The Guardian.

„Trebuie să ne grăbim. Avem nevoie de viteză – viteza acordurilor noastre, rapiditatea livrării… viteza deciziilor pentru a limita potențialul rus”, a spus președintele ucrainean.

„Nu există nicio alternativă la viteză pentru că de viteza depinde viața.”, a spus el.

„Întârzierea a fost întotdeauna și este încă o greșeală”, a mai adăugat președintele ucrainean.

Mesajul său a venit cu doar câteva zile înainte de aniversarea, pe 24 februarie, a unui an de când Rusia a declanșat cel mai mare război din Europa din anii 1940.

Zelenski a spus că Rusia încearcă să lanseze o ofensivă, în principal în sud, parțial atacând infrastructura civilă și energetică. De asemenea, acesta a spus că Belarus ar face o greșeală de proporții istorice dacă s-ar alătura ofensivei ruse și a susținut că sondajele au arătat că 80% din țară nu dorește să se alăture războiului.

Președintele ucrainean a mai a spus că țara sa a avut curajul să-l învingă pe Goliat cu praștia. Dar pentru ca acest lucru să reușească, a spus el, praștia trebuia să devină mai puternică și mai rapidă. „Goliat a început deja să piardă. Goliat va cădea cu siguranță anul acesta”, a spus el.

CITEȘTE ȘI     -    Olaf Scholz cere trimiterea de tancuri către Ucraina: Nu livrările noastre prelungesc războiul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel