Zelenski, avertisment pentru Putin: Vor pune capăt oricăror negocieri de pace

Zelenski, avertisment pentru Putin: Vor pune capăt oricăror negocieri de pace / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski, avertisment pentru Putin: Vor pune capăt oricăror negocieri de pace / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, avertizează Rusia.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a avertizat sâmbătă că "eliminarea" ultimilor soldaţi ucraineni rămaşi în oraşul-port asediat Mariupol de către forţele ruse "ar pune capăt oricăror negocieri de pace" cu Moscova, informează France Presse, transmite Agerpres.

"Eliminând militarii noştri, oamenii noştri (la Mariupol) vor pune capăt oricăror negocieri" de pace dintre Rusia şi Ucraina, a declarat Zelenski în remarci reproduse de website-ul de ştiri Ukrainska Pravda, avertizând că cele două părţi se vor găsi atunci în "impas".

În ceea ce priveşte bilanţul uman, "Mariupol ar putea fi de zece ori mai mare decât Borodianka", un orăşel ucrainean de lângă Kiev, distrus după ce a fost bombardat şi scenă a presupuselor abuzuri în timp ce a fost ocupat de soldaţii ruşi, a acuzat Zelenski.

Bătălia finală de la Mariupol



La 11 aprilie, armata ucraineană a anunţat că se pregăteşte pentru "o bătălie finală" la Mariupol, port situat la Marea Azov, în sud-est. "Va fi moarte pentru unii dintre noi şi captivitate pentru alţii", a scris Brigada 36 de puşcaşi marini, parte a forţelor armate ale Ucrainei, pe Facebook.

A doua zi, autorităţile ucrainene au declarat că luptele au ucis între 20.000 şi 22.000 de oameni la Mariupol, un oraş strategic cu o populaţie de 441.000 de locuitori pe timp de pace.

Discuţiile dintre beligeranţi sunt blocate de câteva zile. Ele sunt "extrem de dificile", conform declaraţiilor făcute marţi de un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak. La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin i-a acuzat pe negociatorii ucraineni de "lipsă de coerenţă".

Până la 3000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul cu Rusia

Într-un interviu acordat postului de televiziune american CNN, Zelenski a declarat că aproximativ 10.000 de militari ucraineni au fost răniţi, precizând că este dificil de spus câţi vor supravieţui. Partea rusă susţine că Ucraina a pierdut între 19.000 şi 20.000 de militari până acum.

Conform estimărilor occidentale, în tabăra rusă s-au înregistrat câteva mii de decese. Recent, Moscova a anunţat că aproximativ 1.350 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa începând din 24 februarie. Toţi dorim să luptăm, a spus şeful statului ucrainean. Dar noi toţi trebuie să facem tot posibilul pentru ca acest război să nu fie fără sfârşit. Cu cât războiul este mai lung, cu atât pierdem mai mult, a adăugat el. În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte operaţiune militară specială pentru denazificarea ţării vecine. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel