Zelenski a comparat apărarea ţării sale contra Federației Ruse cu lupta împotriva naziştilor din Al Doilea Război Mondial

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Volodimir Zelenski a comparat actuala apărare a Kievului împotriva invaziei ruse cu eforturile ucrainene de a înfrânge Germania nazistă, în contextul în care joi se împlinesc 79 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

În urmă cu 80 de ani, milioane de ucraineni au luptat pentru a înfrânge nazismul pentru totdeauna, a declarat Zelenski. Mesajul său video a fost înregistrat miercuri în timpul vizitei făcute în satul Iahidne, din regiunea Cernigău, locul unor presupuse crime de război comise de ruşi în 2022.

Însă astăzi ucrainenii se ridică încă o dată împotriva răului care a fost renăscut, a revenit şi vrea să ne distrugă din nou, a adăugat șeful statului ucrainean.

Ocupația rusă a reținut civili în subsolul unei școli timp de câteva săptămâni

În luna martie a anului 2022, ocupația rusă din Iahidne a reținut aproximativ 350 de săteni, inclusiv 80 de copii, în subsolul unei școli timp de câteva săptămâni. Acest incident este atestat nu doar de surse ucrainene, ci și de organizațiile media internaționale. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că zece persoane au decedat în timpul acelei perioade de captivitate, iar alte 17 ulterior.

În opinia liderului de la Kiev aceste acțiuni prezintă lumii întregi cu este Federația Rusă sub preşedintele Vladimir Putin. Dacă acesta nu e nazism, atunci ce este?, a întrebat Zelenski în mesajul video.

La sfârșitul lunii martie 2022, forțele armate ucrainene au reluat controlul asupra localității Iahidne. Președintele Zelenski interpretează această eliberare ca fiind un semn că istoria ar putea să se repete, similară cu victoria împotriva regimului nazist, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel