Zelenski: 2023 va fi anul victoriei Ucrainei, în pofida dificultăţilor

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a declarat duminică încrezător că ţara sa poate învinge Rusia în acest an, în pofida dificultăţilor actuale ale Ucrainei pe frontul de luptă, transmite dpa. 

'2023 trebuie şi va fi cu siguranţă anul victoriei noastre', a scris preşedintele Zelenski într-un mesaj pe Telegram. În acelaşi timp, în discursul său video de duminică seara, şeful statului ucrainean a recunoscut că situaţia este foarte dificilă în ceea ce priveşte luptele grele din estul ţării, aprig disputat.

În regiunea Doneţk, a spus el, oraşele Bahmut şi Vuhledar în special continuă să fie afectate de bombardamentele ruseşti constante. În pofida pierderilor mari suferite, ruşii nu şi-au redus intensitatea atacurilor.

'Situaţia este foarte grea. Bahmut, Vuhledar şi alte sectoare din regiunea Doneţk, există atacuri constante ale Rusiei. Există încercări constante de a sparge apărările noastre', a spus Zelenski, potrivit Reuters

.'Rusia vrea ca războiul să continue şi să ne epuizeze forţele. Aşa că trebuie să facem din timp arma noastră. Trebuie să grăbim evenimentele, să accelerăm aprovizionarea şi să deschidem noi opţiuni de arme pentru Ucraina. Livrarea rapidă a ajutorului militar străin este un factor cheie în acest război', a subliniat liderul ucrainean.

Sâmbătă, preşedintele Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de racheta ATACMS, fabricată în SUA, cu o rază de acţiune de aproximativ 300 km, pe care Washingtonul a refuzat să o furnizeze până acum. Un consilier prezidenţial a spus că sunt în curs discuţii cu privire la furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune, iar un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene a vorbit despre negocieri privind furnizarea de aeronave.

Tot în discursul de duminică, Volodimir Zelenski a declarat că a permite Rusiei să concureze la Jocurile de la Paris din 2024 echivalează cu a arăta că 'teroarea este cumva acceptabilă'.

'Încercările Comitetului Olimpic Internaţional de a readuce sportivii ruşi la Jocurile Olimpice sunt încercări de a spune lumii întregi că teroarea este cumva acceptabilă', a spus preşedintele ucrainean. El a adăugat că Rusiei nu trebuie să i se permită 'să folosească (Jocurile) sau orice alt eveniment sportiv ca propagandă pentru agresiunea sau şovinismul său de stat', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel