Augustin Zegrean (CCR): Perioada de reținere nu poate fi majorată

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a vorbit, marţi, despre propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ca perioada reţinerii, stabilită în prezent la maxim 24 de ore, să fie majorată până la 72 de ore. Șeful CCR a transmis că această perioadă nu va putea fi modificată prin revizuirea Constituţiei, întrucât garanţiile drepturilor fundamentale, precum cel la libertate, nu pot face obiectul revizuirii.

Augustin Zegrean a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedinţii Curţilor Constituţionale din Lituania şi Republica Moldova, despre propunerile privind mărirea duratei reţinerii, la revizuirea Constituţiei. El a afirmat că va răspunde la întrebare, deşi este sigur că va fi acuzat de faptul că s-a antepronunţat.

"În Constituţia noastră, acum, se spune că durata reţinerii nu poate depăşi 24 de ore. Aceasta este o garanţie a dreptului la libertate, iar articolul 152 din Constituţie spune că nu pot face obiectul revizuirii, printre altele, garanţiile drepturilor fundamentale", a explicat Augustin Zegrean, potrivit Mediafax.

Citește și: Propunere CSM: Perioada de reținere ar trebui majorată de la 24 la 48 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel