Zegrean: Nu am mai auzit de interdicție pusă unui deputat în Parlament

Augustin Zegrean, șeful CCR, a spus că nu a mai auzit ca unui deputat să îi fie interzis dreptul de a merge în Parlament, referindu-se la cazul lui Sebastian Ghiță.

Augustin Zegrean s-a arătat surprins de această măsură. "Nu am mai auzit de interdicție pusă unui deputat în Parlament. Este prima dată când aud așa ceva", a zis șeful CCR

Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că în dosarul său sunt cercetate peste 20 de persoane şi 50 de firme, sub acuzaţiile de evaziune fiscală, spălare de bani, constituire de grup infracţional, fapte care ar fi fost comise în perioada 2000-2015, scrie România TV.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, într-un comunicat de presă, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii DNA Ploieşti i-au impus lui Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu, interdicţia de a-şi exercita funcţia de parlamentar.

știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel