Zeci de vedete din Rusia se mobilizează pentru un tânăr actor aflat la închisoare

Artişti plastici, vedete de televiziune şi cineaşti din Rusia au lansat o campanie de susţinere a unui tânăr actor, care a fost - potrivit lor - condamnat pe nedrept la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru "violenţe" comise asupra unor poliţişti, informează AFP.

Pavel Ustinov, un actor de 24 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal rus, luni, după ce a fost acuzat că s-a opus arestării sale, provocându-i o entorsă la umăr unuia dintre poliţiştii care l-au arestat.

Tânărul s-a declarat nevinovat şi a spus că nici măcar nu a participat la manifestarea neautorizată în timpul căreia a fost arestat în vara acestui an, ci aştepta pur şi simplu un prieten în faţa unei staţii de metrou.

Scandalul i-a mobilizat pe apărătorii drepturilor omului din Rusia, care au denunţat imediat această condamnare pe care o consideră arbitrară, iar organizaţia rusească Memorial l-a plasat pe Pavel Ustinov pe lista "prizonierilor politici".

Mai multe zeci de personalităţi influente din teatru, cinematografie şi televiziune şi-au exprimat sprijinul în mod public, luni şi marţi, pentru tânărul actor arestat.

"Este un caz complet inventat şi noi trebuie să atragem atenţia puterii în legătură cu această condamnare arbitrară", a scris pe Facebook reputatul actor rus Aleksandr Pal, iniţiatorul mişcării.

Susţinătorii tânărului actor arestat s-au reunit pe reţelele de socializare sub sloganul "Eu sunt/Noi suntem Pavel Ustinov", care face trimitere la cel al ineditei mişcări de sprijin ce a permis eliberarea în iunie a jurnalistului Ivan Golunov, acuzat pe nedrept de trafic de droguri.

Printre susţinătorii lui Pavel Ustinov se află numeroşi actori, dar şi cântăreţul Serghei Lazarev, care a reprezentat de două ori Rusia la concursul Eurovision, şi regizorul Aleksandr Molochnikov. Pavel Ustinov a beneficiat şi de o declaraţie de sprijin, totuşi prudentă, venită din partea jurnalistului vedetă al postului de televiziune pro-Kremlin Pervy Kanal, Maxim Galkin.

"Pavel nu a făcut nimic pentru a fi condamnat (...) Este un demers care a fost făcut pentru a-i speria pe toţi cei care vor să se exprime", a scris pe Instagram jurnalista Ksenia Sobciak, fostă candidată a opoziţiei ruse la alegerile prezidenţiale

Declaraţiile de sprijin au devenit tot mai numeroase după ce instanţa rusă a refuzat să examineze o înregistrare video care poate dovedi, potrivit susţinătorilor lui Pavel Ustinov, nevinovăţia tânărului actor.

Contactat marţi de jurnalişti, Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a refuzat "să comenteze o decizie a justiţiei", precizând totuşi că preşedintele Vladimir Putin a fost informat în legătură cu acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel