Urmărește emisiunea live


Zeci de turişti, blocaţi de zăpadă în vârf de munte - update

salvamont
salvamont

Nu mai puţin de 22 de turişti au rămas blocati pe vârful Roman din cauza drumului înzăpezit.

UPDATE: Toţi cei 28 de turişti, între care şi opt copii, rămaşi blocaţi la o cabană de pe vârful Roman, din cauza drumului înzăpezit, au fost aduşi în siguranţă la baza muntelui, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, potrivit Jandarmeriei Române. 

----

Echipe de poliţişti, pompieri, jandarmi şi ale Salvamont, precum şi două utilaje de deszăpezire intervin miercuri pentru a debloca un grup de 22 de turişti aflaţi la o cabană de pe vârful Roman, unde au petrecut Revelionul, potrivit prefectului judeţului Vâlcea, Florian Marin.

Acesta a precizat că printre turişti sunt şi nouă copii. Turiştii nu au probleme de sănătate. Ei nu au putut să plece de la cabana unde au petrecut Revelionul din cauza troienelor de zăpadă care au blocat drumul.

'Este un grup de 22 de turişti, printre care sunt şi nouă copii. Toţi sunt bine, sunt la cabană, dar nu pot părăsi cabana cu maşinile deoarece drumul este troienit de zăpadă. E o porţiune de drum privat, de cinci kilometri, unde este zăpadă troienită. Se intervine cu două utilaje de deszăpezire, ale administratorului drumului. De asemenea, intervin echipe de jandarmi, poliţişti, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Salvamont', a spus prefectul.

Florian Marin a precizat că, în aproximativ o oră, drumul va fi deblocat şi turiştii vor putea părăsi cabana cu autoturismele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel