Zeci de români, repatriați de MAE din Olanda

Ministerul Afacerilor Externe anunță că alți zeci de români au fost repatriați din Olanda, la sfârșitul acestei săptămâni. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că sâmbătă au revenit în ţară 76 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale MAE, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerului Afacerilor Interne.

Este vorba despre persoane care au fost afectate de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, arată un comunicat al MAE transmis duminică Agerpres.

Potrivit sursei citate, printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos.

Repatrierea s-a făcut cu o cursă Tarom 



Revenirea în ţară a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti - Amsterdam - Bucureşti.

Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea în ţara de reşedinţă a unor cetăţeni străini rezidenţi în România: un cetăţean francez, un cetăţean german, un cetăţean britanic, un cetăţean italian, un cetăţean bulgar, un cetăţean canadian şi un cetăţean sirian.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul său privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel