Zeci de proiectile, bombe şi grenade din Al Doilea Război Mondial, distruse de pirotehnişti

Zeci de proiectile, bombe de aruncător şi grenade de diferite calibre din cel de-Al Doilea Război Mondial descoperite pe teritoriul judeţului Alba au fost distruse miercuri de pirotehnişti.

Astfel, timp de mai multe ore, în poligonul special amenajat s-a desfăşurat activitatea de distrugere a unui număr de 45 de proiectile, bombe de aruncător şi grenade găsite neexplodate în diverse locuri de pe raza judeţului Alba.

În februarie, au fost distruse în poligon 156 de proiectile explozive de calibrele 76 şi 100 milimetri din Al Doilea Război Mondial, descoperite în zona unui şantier amplasat la ieşirea din Alba Iulia.

Din cauza numărului mare de proiectile explozive găsite atunci, s-a luat decizia ca acestea să nu mai fie transportate, ca de obicei, în depozitul special al ISU, ci direct în poligonul de distrugere.

Tot în zona şantierului în care au fost găsite cele 156 de proiectile, situat în zona Trei Poduri, la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş, în ianuarie au mai fost descoperite 31 de proiectile. Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în Alba în urmă cu 15 ani, când, la Vinerea, lângă Cugir, au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel