Zeci de bărbați, femei și copii au fost răpiți de o grupare destructurată în aceste momente. Au loc percheziții masive ale DIICOT Pitești. Victimele erau ținute în lanțuri.
UPDATE: Potrivit corespondentului Antena 3 de la fața locului, 90 de persoane sunt vizate de DIICOT. Satul în care are loc percheziția arată ca un câmp de luptă. Persoanele vizate au devenit agresive când s-au trezit cu jandarmii. Potrivit informațiilor, oamenii răpiți erau puși să muncească, apoi legați cu lanțuri și li se arunca pâine uscată pe jos. Ei nu primeau apă. Cei care au încercat să fugă au fost prinși, legați cu lanțuri de mașină și târâți prin sat drept exemplu pentru ceilalți. În sat, nimeni nu știe, nimeni nu a văzut nimic.
Procurorii DIICOT Pitești efectuează 40 de percheziţii domiciliare pe raza unei localităţi din judeţul Argeş. Acțiunea vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.
Din anul 2008 s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea.
Răpiți și puși la cerșit
Ele au ajuns să fie exploatate prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.
Victimele, răpite din biserici, gări și autogări
În unele cazuri, victimele erau răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate la domiciliile membrilor grupărilor, unde erau forţate să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în proximitatea localităţii. Muncile respective constau în: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării, unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj).
Victimele erau ameninţate şi lovite cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire şi lipsire de libertate în condiţiile în care acestea erau supravegheate permanent de către membrii grupărilor. Procurorii mai susţin că, de cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare iar când primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanţuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu fugă.
Umilințe incredibile
Unor victime li se aplicau tratamente umilitoare - erau dezbrăcate complet şi udate alternativ cu apă rece şi caldă; erau legate de mâini şi picioare şi puse să mănânce de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecţilor, li se arunca mâncarea pe jos. De asemenea, există suspiciunea ca unele victime au fost violate sau abuzate sexual. În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de 40 de persoane, care vor fi aduse la sediul DIICOT ST Piteşti în vederea audierilor. Acţiunea a fost organizată cu sprijinul BCCO Piteşti, BCCO Craiova, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş şi al Grupării mobile de jandarmi Craiova Fraţii Buzeşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu