Zeci de persoane munceau la negru în județul Brăila

Eduard Pascu / 28 mai 2019 / 13:17 Salveaza PDF Comentarii

Inspectorii ITM Brăila au descoperit, de la începutul acestui an, 59 de persoane fără forme legale de încadrare în muncă, potrivit informaţiilor prezentate marţi, în Comisia de Dialog Social, de şeful instituţiei, Liviu Arhire.

În total, au fost verificaţi 475 de agenţi economici, ocazie cu care au fost identificaţi 22 de angajatori care foloseau 59 de persoane fără forme legale de încadrare în muncă.

Angajatorilor care nu respectau prevederile legale le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 796.000 lei şi s-au dispus măsuri obligatorii de încheiere în formă scrisă de contracte individuale de muncă pentru toate persoanele depistate, de înregistrare la ITM Brăila a acestor contracte, precum şi de depunere a documentelor de plată lunară a salariilor.

"În cadrul controalelor efectuate, concomitent s-a urmărit şi folosirea muncii femeilor, tinerilor şi a copiilor, respectarea de către angajatori a prevederilor legislaţiei în vigoare privind timpul de muncă şi de odihnă al acestora, garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară. Una din sursele privind folosirea muncii fără forme legale de încadrare a constituit-o petiţiile primite la sediul Inspectoratului, atât în scris, cât şi telefonic", a declarat Liviu Arhire.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27