Zeci de persoane la mormântul lui Mihai Eminescu

Tudor Curtifan / 15 ian 2017 / 15:34 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Ziarul Lumina
Foto: Ziarul Lumina

Zeci de persoane au cinstit duminică, de Ziua Culturii Naţionale, memoria poetului naţional Mihai Eminescu, la Cimitirul Bellu din Capitală, recitând fragmente din opera acestuia şi aprinzându-i la căpătâi câte o lumânare şi depunând buchete cu flori. 

O slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naştere, a avut loc dimineaţă, fiind oficiată Sfânta Liturghie în capela Cimitirului Bellu, de către un sobor de preoţi care slujesc în cimitirele din Bucureşti, condus de preotul Gheorghe Dilirici.

Ulterior a fost săvârşită slujba Parastasului la mormântul poetului. 

La finalul slujbei de pomenire, la mormântul poetului Mihai Eminescu a fost depusă şi o coroană de flori din partea Arhiepiscopiei Bucureştilor. 

De asemenea, o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale a depus duminică la mormântul poetului Mihai Eminescu o coroană de flori prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. 

"Vin în fiecare an cu mare dragoste şi mare iubire, pentru că el a fost un om care a iubit pământul românesc şi a fost o mare valoare, un mare scriitor, un mare politician. El nu a făcut politică, dar i-a păsat de politica României. Poeziile sale sunt mai actuale astăzi ca niciodată", a declarat Irina, o iubitoare a culturii eminesciene, notează Agerpres. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26