Zeci de permise auto, reținute într-o singură zi

Poliţiştii au aplicat, pe parcursul zilei de luni, amenzi de peste 42.000 lei şi au reţinut 28 de permise în vederea suspendării după ce au folosit noul radar tip pistol intrat recent în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, poliția rutieră a fost dotată cu un cinemometru laser (aparat radar tip 'pistol'), pentru detectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. Aparatul poate stoca înregistrări video cu toate detaliile autovehiculului aflat în mişcare, dar şi trăsăturile faciale ale conducătorului auto, acţionând pe o rază de aproximativ 1.200 de metri.

"Aparatul a fost folosit în acţiunile organizate de poliţişti în data de 11 iunie, fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.000 de lei şi reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 28 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei legale. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe raza localităţii Câlnic, de 182 km/oră", se precizează în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă afirmă că poliţiştii gorjeni vor intensifica acţiunile în trafic, în perioada următoare, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi omeneşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel