Zeci de permise au fost REȚINUTE de polițiștii BPR

Politie Rutiera Control Sursa foto: Facebook
Politie Rutiera Control Sursa foto: Facebook

În nopțile de 15/16 și 16/17 ianuarie, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pentru reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, îndeosebi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 lei și au fost reținute 26 de permise de conducere. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate și 4 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 16 infracțiuni, transmite Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei.

Astfel, infracțiunile constatate au fost:

•9 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;

•3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

•2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere;

•2 pentru deținere de substanțe psihoactive ( THC-5-Canabis, Heroină)

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.(THC-5"Canabis" și Cocaină). Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. Totodată, polițiștii rutieri au verificat autovehiculul condus de bărbat, iar cu această ocazie au depistat substanțe psihoactive, fapta în cauză fiind prevăzută de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Un tânăr, de 22 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,55 mg/l alcool în aerul expirat). În acest context, conducătorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării de probe biologice și a fost întocmit un dosar de cercetare penală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel