Zeci de percheziţii într-un dosar de cămătărie, în judeţul Mureş

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

La data de 8 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Târgu Mureş, au efectuat 43 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de formarea unei grupări infracţionale organizate, specializată pe camătă, în judeţul Mureş.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2019 şi până în prezent, membrii grupării ar fi acordat, în mod coordonat, zeci de împrumuturi către diverse persoane, iar, pentru fiecare împrumut, ar fi solicitat între 7% şi 100% dobândă lunar, în funcţie de cuantumul sumei împrumutate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinţi, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, înscrisuri, contracte de garanţie imobiliară şi contracte de împrumut.



10 persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Târgu Mureş, pentru audieri



Faţă de 6 dintre acestea, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, iar, pentru alte 4 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi al jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi "Regele Ferdinand I" Târgu-Mureş.

Activităţile s-au desfăşurat cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel