Zeci de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi alte 5 judeţe. Prejudiciul din dosar, 2 milioane de euro

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat zeci de percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 2 milioane de euro. 

Poliţiştii Capitalei au efectuat, joi, 60 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Argeş, Iaşi, Giurgiu şi Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată, cu un prejudiciu estimat la 2 milioane de euro.

"În perioada 2019 - 2022, persoanele ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind mai multe societăţi comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat şi declarat fiscal mai multe achiziţii ce nu ar fi avut conţinut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, AGERPRES.

De asemenea, vor fi puse în executare 40 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, în vederea audierii acestora.

"În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile şi conturile deţinute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de aproximativ 2.000.000 euro", arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate din al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Operaţiuni Speciale, scrie Agerpres. 

Cinci poliţişti din Braşov au fost reţinuţi. Sunt acuzaţi de corupţie 

Un număr de cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în cursul nopţii de miercuri spre joi, într-un dosar de corupţie în care, cu o zi înainte, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi la o subunitate de poliţie din judeţul Braşov, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Conform sursei citate, dintre cele cinci persoane, patru sunt poliţişti de la Codlea, subunitate unde au avut loc percheziţiile, şi unul este, de asemenea, angajat al MAI în Ghimbav.

Cei cinci sunt cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fiind bănuiţi că nu ar fi aplicat prevederile Codului rutier.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna a efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare la locuinţele unor poliţişti bănuiţi de fapte corupţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, precum şi la sediul unei subunităţi de poliţie, au informat reprezentanţii instituţiei.

Totodată, au fost puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

"Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2023, cei şase lucrători MAI ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere", au precizat reprezentanţii DGA într-un comunicat de presă transmis miercuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel