Zeci de percheziții la Turceni și Rovinari: Hoții, protejați de polițiști

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează, joi, 23 de percheziţii, în oraşele Turceni şi Rovinari, la persoane suspectate de furtul unor cantităţi mari de cărbune din Complexul Energetic Oltenia, precum şi la 13 poliţişti care ar fi primit mită pentru a permite transportul cărbunelui sustras.

Lucrătorii de poliţie judiciară ai DGA, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, pun în executare, joi, un număr de 23 mandate de percheziţie domiciliară emise de către Tribunalul Bucureşti la domiciliile suspecţilor şi la locurile de muncă ale acestora, respectiv Poliţia Oraşului Turceni şi Poliţia Oraşului Rovinari, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantităţi însemnate de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat şi comercializat pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfăşurată sub protecţia unor agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj - Poliţia Oraşului Turceni, Poliţia Oraşului Rovinari şi posturile de poliţie arondate, care pretindeau şi primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenţă a autoutilitarelor folosite în acest scop.

La audieri, vor fi aduse 28 de persoane, între care 13 poliţişti acuzaţi de luare de mită, 10 suspecţi de furt calificat şi cinci persoane bănuite de dare de mită.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Jandarmeriei Române şi al Serviciului Român de Informaţii.

Citește și: Surpriză majoră! Pe cine a reținut DNA în urmă cu scurt timp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel