Zeci de morți și sute de răniți în explozia unei fabrici de produse chimice

Foto. Arhivă
Foto. Arhivă

O explozie la o fabrică de pesticide din estul Chinei a ucis cel puțin 47 de persoane și a rănit mai mult de 600 de persoane, a afirmat mass-media de stat, citată de The Guardian.

Explozia a avut loc ieri cu puțin timp înainte de ora 15:00, la Yancheng din provincia Jiangsu, la nord de Shanghai. Pompierii nu reușiseră încă să stingă incendiul care s-a extins și la alte clădiri învecinate. Conform Institutului de Fizică a Pământului din China, deflagrația a fost înregistrată de seismografe ca un cutremur de 2,2 grade pe scara Richter.

Supraviețuitorii au fost transportați la 16 spitale, 640 de persoane fiind tratate pentru diverse leziuni. Treizeci și doi dintre ei sunt onternați în stare critică. 

Incendiul declanșat în urma exploziei de la uzina deținută de Tianjiayi Chemical s-a extins și fabricile vecine. Copiii de la o grădiniță din vecinătate au fost răniți, informează presa.

Cauza exploziei este investigată. Compania - care produce mai mult de 30 de compuși chimici organici, dintre care unii este foarte inflamabili - a mai fost verificată și amendată pentru încălcări ale siguranței muncii în trecut, a spus China Daily.

Evenimente similare

În 2015, 165 de persoane au fost ucise într-o serie de explozii la un depozit chimic din orașul nordic Tianjin. Exploziile de la Tianjin, unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume și nu departe de capitala Beijingului, au fost suficient de mari pentru a fi văzute de sateliți și înregistrați pe senzorii de cutremur. 

În ciuda angajamentelor repetate ale guvernului de a întări siguranța, în special, fabricile chimice au fost afectate de dezastre. În noiembrie, o serie de explozii în timpul livrării unui gaz inflamabil la un producător de produse chimice au ucis 23 de persoane.

Vezi și: Alunecare de teren. Cel puțin cinci persoane, înghițite de vii. Peste 30 de răniți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel