Zeci de morți după un naufragiu în largul Turciei

naufragiu
naufragiu

Cel puțin 20 de imigranți ilegali au murit joi, 6 septembrie, după ce ambarcațiunea în care se aflau a naufragiat în largul coastelor vestice ale Turciei, relatează AFP.

[caption id="attachment_229469" align="alignleft" width="288"] Sursa: Mediafax[/caption]

"Cadavrele a cel puțin 20 de persoane au fost recuperate din apă. Alte 45 de persoane, dintre care doi membri ai echipajului navei, au fost salvate", a precizat subprefectul din Menderes, un district al provinciei Izmir în largul căruia s-a produs naufragiul. Nu a fost însă precizată naționalitatea victimelor, dar se presupune că acestea provin din țările arabe.

Potrivit postului privat de televiziune CNN-Türk, vaporul de pescuit s-ar fi lovit de stânci la câteva minute după ce plecase din localitatea Ahmetbeyli către o destinaţie necunoscută.

De cele mai multe ori, imigranții ilegali încearcă să ajungă pe insulele grecești situate în apropiere de unde iau  apoi drumul Europei de Vest.

Turcia reprezintă un punct important în trecerea clandestină din Asia spre Europa,  în timp ce Grecia vecină, membră a Uniunii Europene, este una dintre destinaţiile privilegiate ale acestor imigranţi, iar naufragiile ambarcaţiunilor improvizate care îi transportă sunt frecvente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel