Zeci de mii de români trebuie să dea înapoi statului banii primiți

oameni_din_paradis
oameni_din_paradis

70.000 de români vor fi obligați să dea bani înapoi statului din cauza faptului că au încasat bani in mod ilegal.

Ministerul Muncii a plătit, în mod eronat, ajutoare sociale, indemnizaţii de creştere a copilului şi alte stimulente în valoare de peste șase milioane de euro, se arată într-un Raport al Curții de Conturi. Echivalentul unui milion de dolari - 3,355 milioane lei- a fost achitat ca ajutoare sociale unor persoane care aveau depozite bancare mai mari de 3.000 de lei, se mai arată în document.

Controlul a vizat activitatea Ministerului Muncii în 2012, dar a cuprins și o mică parte din 2013. Sumele recuperate în anul 2013 de către cele 42 agenții teritoriale, reprezintă doar 39,7% din total, mai scrie în document.

Pentru venitul minim garantat şi pentru alocaţii au fost încasate 4,58 milioane de lei prin nedeclararea veniturilor. Practic, acei oameni nu ar fi trebuit să ia bani de la stat pentru că aveau de fapt venituri suficient de mari.

Şi pentru indemnizaţii pentru creşterea copilului au fost părinţi care au încasat aproximativ 4,09 milioane de lei, deşi aveau în paralel alte venituri. Tot la acest capitol, 1,233 milioane de lei au fost încasate de părinţi de la stat cu toate că nu au putut dovedi că au lucrat în condiţii legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel