Zeci de mii de oameni au protestat în faţa Guvernului

Zecii de mii de protestatari, din toate colţurile ţării, au participat la un minting de mare amploare organizat miercuri, în faţa Guvernului, de cele cinci confederaţii sindicale. Conform estimarilor sindicaliştilor, au participat peste 50 000 de persoane.

Protest

Protestul a început la ora 11:00 şi a durat două ore şi jumătate. Oamenii au fluturat steaguri, au fluierat şi au strigat împotriva actualei puteri.

"Ne-aţi ciuruit, vă ciuruim", "Jos Mafia", "Cei mulţi săraci, mereu sacrificaţi", "Vouă vă dăm 25% din salarii dacă plecaţi", "Să muriţi bine", pe acesta fiind desenată o cruce pe care erau trecute numele premierului si preşedintelui, au fost doar câteva din textele afişate pe bannere-le aduse de protestatari.

Deşi protestul a fost paşnic, neexistând ciocniri între oameni şi jandarmi, aproximativ 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şapte dintre ei fiind duşi la spitalul Floreasca. Majoritatea cazurilor au fost usoare pentru medicii Smurd, care au avut în

dispozitiv din Piaţa Victoriei două corturi şi două ambulanţe. În cazul oamenilor care au fost duşi la spital, a fost vorba de boli preexistente, a declarat Constantin Olteanu, coordonatorul SMURD la eveniment. În finalul manifestării, mai mulți tineri au încins un dans al pinguinului, pe versurile manelei anti Boc.

Poliţiştii, de partea poporului

Deşi în astfel de situaţii există pericolul unor ciocniri între protestatari şi forţele de ordine, astăzi nu s-a înregistrat niciun astfel de eveniment. Ba mai mult, poliţiştii sindicalişti au fost întampinaţi cu aplauze de catre manifestanţi. Peste o sută de poliţişti au purtat scuturi de carton pe care scria "Prolex în acţiune" şi au huduit alături de oameni. Ei au strigat ”Boc, Boc, Boc, la ușa ta a venit Poliția!”.

Pro Lex este sindicatul naţional al poliţiştilor şi vameşilor, membru al Consiliului European al Sindicatelor din Poliţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel