Zeci de mii de oameni, așteptați la slujba de Înviere pe plajă. ÎPS Teodosie, mulțumit de ridicarea restricțiilor: Eu cred că au devenit realiști

ÎPS Teodosie a făcut noi precizări cu privire la evenimentele religioase organizate anul acesta de Paștele ortodox. 

ÎPS Teodosie s-a declarat mulțumit în direct la Antena 3 de faptul că autoritățile vor ridica restricțiile pe parcursul sărbătorilor pascale ortodoxe. 

”Eu cred că au devenit realiști. Au vorbit după Constituție cu respect, cu toată grija să nu fie un amestec în slujba Învierii și sunt încântat de modul în care a vorbit domnul președinte. Sigur că e o diferență față de anul trecut. Poate că a învățat până acum destule. (...) Noi ne vom strădui să facem slujba spre a bucura oamenii, spre a-i face să simtă sărbătoarea cea mai mare a creștinătății. Sfânta Lumină vine de la Ierusalim pentru toți creștinii. Mereu i-am încredințat pe credincioșii noștri că nu vom avea probleme de Sfintele Paști. (...) Sunt bucuros de această inspirație și concordanță între ceea ce este sărbătoarea și ceea ce a simțit conducerea țării noastre într-un mod atât de fericit. Vreau să mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a ascultat rugăciunea”, a declarat ÎPS Teodosie. 

Lumina vine de pe mare

În cadrul intervenției televizate, ÎPS Teodosie a vorbit și despre modul în care se va desfășura slujba de Înviere la Constanța. 

”Lumina vine pe mare și în acest an și o vom împărți oamenilor. Acolo au loc zeci de mii de oameni până la Port și pe șoseaua care va fi blocată. Vom avea și o stație care va putea să îi ajute pe creștini să audă slujba. Slujba se va ține afară. Nu cred că vom intra în biserică decât dacă va fi ploaie sau furtuni”, a mai precizat ÎPS Teodosie. 

Președintele Klaus Iohannis a spus că în noaptea de Înviere se ridică restricțiile de circulație și creștinii nu completează declarație pentru a merge la biserică.

VEZI ȘI: Iohannis: În noaptea de Înviere se ridică restricțiile de circulație. Nu se completează declarație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel