Zeci de mii de joburi din industria cinematografiei, ÎN PERICOL. Un lanţ uriaş se închide

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Zeci de mii de joburi din industria cinematografiei sunt în pericol, după ce o mare companie a anunţat că se va închide. 

Cineworld, compania britanică care deţine Regal Cinema în SUA, a anunţat că îşi va închide temporar toate cele 663 de cinematografe din SUA şi Marea Britanie. Mutarea ar putea duce la lăsarea pe drumuri a 40.000 de angajaţi în SUA şi a 5.000 de lucrători în Marea Britanie. 

În timpul verii, o parte dintre cinematografe s-au redeschis, dar 200 dintre acestea au rămas închise. Iar acum compania a luat decizia menţionată mai sus. Pe bursă, compania a pierdut 60 la sută la valoarea acţiunilor. Compania şi-a motivat decizia prin lipsa unor filme noi. Aceştia au dat drept exemplu o nouă amânare la noul film James Bond, care va fi lansat abia în aprilie, deşi trebuia să fie lansat în această toamnă. 

"Este o decizie greşită a studiourilor să mute filmele în acest fel. Nu avem ce să le dăm clienţilor. Ne zbatem să trăim. Am putea redeschide peste două luni sau am putea sta închişi mai mult", a declarat Mooky Greidinger, CEO-ul Cineworld, pentru New York Times. 

În Septembrie, Cineworld a raportat pierderi de 1,6 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2020. Compania lasă deschise sălile din Polonia, Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel