Zeci de fermieri români din Germania cu teste negative COVID au fost repatriați

MAE anunță că alți 42 de români care munceau într-o fermă din Germania și care aveau trei teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 au fost aduși în țară. Ei se adaugă altor 153 de români, care munceau în aceeași fermă, repatriați cu o aeronavă tip charter.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de partea germană Consulatului General al României la München, autoritățile bavareze au inițiat o procedură de repatriere voluntară a cetățenilor români care dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și a celor care inițial au fost testați pozitiv și care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.

În acest context, MAE precizează că 42 de cetățeni români care dețin trei teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 și au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană și care și-au exprimat dorința de a reveni în România, au fost repatriați pe cale rutieră, în cursul zilei de 8 august a.c., costurile fiind suportate de către autoritățile germane”, transmite MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel