Zeci de femei din Capitală, operate de un medic FALS. Se prezenta drept "Dr. Lana" pe Facebook și Instagram. Cum își păcălea clientele

Zeci de femei din Capitală, operate de un medic FALS / Foto: Pixabay
Zeci de femei din Capitală, operate de un medic FALS / Foto: Pixabay

Zeci de femei din Capitală ar fi fost operate de un fals estetician.

Zeci de românce ar fi fost operate de un fals estetician. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a trimis în judecată o femeie din Republica Moldova, cunoscută ca "Dr. Lana", care, începând cu anul 2019, cu ajutorul soţului, a efectuat intervenţii estetice minim invazive în Bucureşti şi în ţară fără a fi înregistrată la Colegiul Medicilor din România, desfăşurând profesia de medic fără drept de liberă practică, transmite Agerpres.

De asemenea, a mai fost trimis în judecată şi soţul acesteia, cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi complicitate la înşelăciune în formă continuată (37 de acte materiale, informează Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Inculpata este cetăţean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină. Soţul este cetăţean român.

Cum își păcălea clientele



Potrivit sursei citate, ea a făcut intervenţii precum: injectări cu acid hialuronic, injectări cu botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, proceduri de tip Jaw Line pentru remodelarea feţei, iar pentru efectuarea intervenţiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.

"Pentru a atrage cât mai multe cliente şi pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, inculpata a utilizat platformele online, respectiv Facebook şi Instagram, unde s-a promovat ca 'Dr. Lana'. Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicaţiilor de telefonie mobilă, respectiv Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate. Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe reţelele de socializare a menţionat denumirea de medic specialist intervenţii minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României şi crescând gradul de încredere al acestora", precizează Parchetul.

Banii, încasați doar în numerar



Substanţele şi materialele folosite pentru efectuarea intervenţiilor estetice au fost achiziţionate de către soţul ei, acesta solicitând distribuitorilor transmiterea substanţelor către toate adresele la care 'Dr. Lana' îşi desfăşura activitatea.

Anchetatorii arată că inculpaţii au manifestat precauţie în desfăşurarea activităţii infracţionale, atât prin purtarea discuţiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar şi prin mijloacele de prevedere pe care aceştia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde inculpata îşi desfăşura activitatea. Sumele de bani încasate ca urmare a prestării serviciilor medicale au fost încasate doar în numerar de cei doi.

În perioada 18.11.2019 - 4.12.2020, inculpata a efectuat intervenţii chirurgicale estetice minim invazive asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au apreciat că au fost induse în eroare şi s-au constituit parte civilă în procesul penal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel