Zeci de elicoptere Black Hawk vin în România. Radu Tudor: Nimeni nu va îndrăzni să atingă teritoriul

Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. Sursa: Pixabay
Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. Sursa: Pixabay

Zeci de elicoptere Black Hawk vor survola cerul României în perioada următoare. Jurnalistul Radu Tudor afirmă că acum niciun stat nu va îndrăzni să ameninţe România. 

În perioada 24 februarie - 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din România, informează Ambasada SUA la Bucureşti.

Elicopterele "Black Hawk" aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii "Atlantic Resolve". 

VEZI ŞI Ambasada SUA: Intensificare a activităţilor de zbor în zona Mihail Kogălniceanu

Jurnalistul Radu Tudor spune că niciun stat nu va îndrăzni să ameninţe acum teritoriul României sau al altor state NATO. 

"Este vorba despre exercițiul anual "Atlantic Resolve" care este cea mai serioasă concretizare a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite și o dovadă vie a faptului că solidaritatea NATO funcționează. Știm bine că zona Mării Negre a devenit o zonă extrem de instabilă din cauza agresiunilor Rusiei în Ucraina, în Georgia, prin anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea și flancul de est al NATO trebuie întărit.

Prezența pe bază rotațională a trupelor americane demonstrează faptul că România ca stat membru NATO primește sprijin de la aliații săi, ne antrenăm, ne întărim apărarea și dăm o dimensiune foarte serioasă posturii de descurajare. Nimeni nu va îndrăzni să atingă teritoriul unui stat membru NATO, în primul rând al României, câtă vreme toți aliații, și în primul rând americanii, vor fi prezenți aici cu noi ca să putem dovedi sloganul ce stă la baza Alianței Nord-Atlantice: toți pentru unul și unul pentru toți", a spus Radu Tudor la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel