Zeci de echipaje din şase ţări iau startul la 4V Rally Raid Dobrogea

Un număr de 50 de echipaje, din şase ţări, participă la etapa a cincea a Campionatul Naţional de Rally Raid, respectiv la etapa a patra a Campionatului Est-European Tout Terrain Series, competiţie ce se desfăşoară la malul Mării Negre, în perioada 25-28 iulie, sub denumirea de 4V Rally Raid Dobrogea, au informat organizatorii.

Conform acestora, evenimentul, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, include patru zile de spectacol, dintre care două de "adrenalină pură", pe un traseu de 600 de kilometri.

"Cursa în sine se desfăşoară în Dobrogea pe o distanţa de 600 de km, respectiv 300 km în ziua de 26 iulie şi 300 km în ziua de 27 iulie. Cursa are loc numai pe drumuri offroad, unde maşinile, motocicletele, ATV-urile, Can-Am-urile vor atinge viteze de 150-200 km/oră. Parcul tehnic al competiţiei, locul în care maşinile sunt parcate peste noapte şi unde sunt expozanţii, va fi amplasat în parcarea mare de la Poarta 1, intrarea în Portul Constanţa. Startul cursei în cele două zile de concurs va avea loc la monumentul Straja începând cu ora 08:00 a zilelor de 26 şi 27 iulie", se menţionează într-un comunicat de presă transmis de organizatorii competiţiei.

Programul evenimentului 4V Rally Raid Constanţa este următorul: joi 25 iulie - maşinile şi piloţii vor fi prezenţi în Parcul Tehnic situat în parcarea Poarta 1, intrare Port Constanţa; vineri 26 iulie - startul cursei va fi dat de dimineaţă, iar seara publicul va putea vedea maşinile de curse "obosite" după cursa de peste zi, cât şi intervenţiile mecanicilor; sâmbătă 27 iulie - startul pentru cea de a doua cursă a competiţiei, iar seara va avea loc festivitatea de premiere; duminică 28 iulie - începând cu ora 10:00, se va servi cafeaua împreună cu concurenţii, pe plaja din Constanţa.

Potrivit comunicatului, Rally Raid este o cursă de lungă distanţă, pe trasee offroad, fiind o latură a motorsportului care în ultimii ani se bucură de un real succes în România. Durata unei curse rally raid poate să ajungă şi la 15 zile în cazul competiţiilor faimoase precum Raliul Dakar, Africa Eco Race sau Silk Way Rally. Aceste curse sunt foarte solicitante, atât pentru piloţi, cât şi pentru maşini, deoarece terenul este de diferite tipuri şi include dune de nisip, drumuri forestiere, drumuri de munte, dar şi albii secate de râu. 

Cele trei grupe principale ale cursei 4V Rally Raid sunt: profi - se adresează piloţilor profesionişti licenţiaţi; promo - se adresează celor care au mai participat la competiţii de acest gen, dar nu ating standardul de la profi; discovery - competiţia începătorilor, având rol de promovare a acestui sport, putând să se înscrie orice vehicul de teren auto, SSV, Moto, Quad cu condiţia ca acesta să fie într-o stare tehnică adecvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel