Zeci de curse aeriene anulate. Sute de oameni blocați în aeroporturi

Ceata aeroport
Ceata aeroport

România este blocată de ceață. Mai multe curse aeriene interne au fost anulate marți seara din cauza ceții, iar călătorii au fost nevoiți să rămână în aeroporturi până la momentul în care aeronavele vor avea undă verde pentru decolare.

Capitala şi 29 de judeţe - majoritatea din sudul şi estul ţării - se află sub cod galben de ceaţă, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Judeţele vizate de atenţionări sunt Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Alba, Harghita, Mureş, Cluj, Timiş, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov.

În aceste zone, ceaţa reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, scrie Mediafax.

Potrivit meteorologilor, în mare parte din judeţele aflate sub cod galben, vizibilitatea se poate menţine scăzută tot timpul nopţii.

Cel mai mare aeroport al țării este blocat

Călători aflați pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni - cel mai mare al țării - ne-au declarat că aeroportul este blocat, avioanele neputând ateriza sau decola din cauza ceții și a vizibilității reduse. În sălile de așteptare s-au adunat sute de persoane care nu pot pleca spre destinații și care este posibil să-și petreacă noaptea în aeroport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel