Zeci de credite, obținute ilegal de trei femei din Alba. Daune de 780.000 de euro

Zeci de credite, obținute ilegal de trei femei din Alba. Daune de 780.000 de euro / Foto: Pixabay
Zeci de credite, obținute ilegal de trei femei din Alba. Daune de 780.000 de euro / Foto: Pixabay

Trei femei din județul Alba au obținut ilegal mai multe credite, iar acum trebuie să plătească aproape 800.000 de euro băncii.

Trei femei din județul Alba a fost condamnate să plătească aproape 800.000 de euro. Ele au înșelat o bancă în urmă cu 14 ani, când lucrau pentru o societate comercială. 

Cele trei femei judecate și achitate din punct de vedere penal pentru infracțiuni cu credite bancare trebuie să achite o sumă imensă pentru banca pe care au prejudiciat-o, scrie Realitatea.net. Dosarul s-a încheiat în anul 2017, dar procesul a continuat pe latură civilă și s-a finalizat abia în luna iulie a acestui an, printr-o decizie a Curții de Apel. Acum femeile  trebuie să achite o sumă de 780.000 de euro către banca respectivă.

Cum au luat creditele

Faptele au avut loc în perioada noiembrie 2006 - iunie 2007. Femeile ar fi întocmit adeverințe salariale în fals, pe numele angajaților societății și ar fi contractat credite pentru nevoi personale.

Instanța a anulat aceste credite întocmite în fals, iar prejudiciul inițial a fost estimat la 1,3 milioane de lei și 5.000 de euro. Totuși, odată cu avansarea sumelor s-a ajuns la o valoare de 3,8 milioane de lei.

VEZI ȘI: Credite ipotecare cu dobândă ZERO pe 20 de ani. Cum e posibil

Credite de la bancă, noi reguli. A fost modificată legea

Schimbare importantă pentru românii care vor să facă un credit la bancă. Aceștia vor putea încheia contracte de credit cu băncile la domiciliu, potrivit Realitatea Plus.

Deputații au modificat legea în luna iunie, astfel că cei care doresc să ia un credit de la bancă pot semna contractul și acasă. Desigur, în acest caz și creditorul trebuie să fie este de acord.De asemenea, parlamentarii au mai stabilit că, în condiții de pandemie, un contract de creditare poate fi încheiat și la distanță, prin mijloace electronice. Legea va fi trimisă la președintele Iohannis pentru promulgare. 

Pentru a putea lua un credit de la bancă, o persoană trebuie să fie majoră, să poată face dovada unui venit constant și să nu aibă antecedente de rău-platnic, adică să aibă un scor de credit satisfăcător.

VEZI ȘI: Creditul cu dobândă 0 – între mit și adevăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel